Hlavní obsah

Jásot nad postupem? Hráčům Manchesteru i Mourinhovi by spíš mělo být trapně, kritizuje legenda

Londýn/Praha

Ještě před osmi měsíci nad Evropskou ligou silně ohrnoval nos, před pár lety se kouč Jose Mourino dokonce vysmíval Rafaelu Benítezovi, když ji s Chelsea vyhrál. Teď však stejné soutěži se svým Manchesterem United charismatický Portugalec otevřeně vše podřizuje a po dramatickém čtvrtečním postupu do finále se vznášel v oblacích. Podle klubové legendy Roye Keana však není moc proč jásat.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Kouč Manchesteru United Jose Mourinho během odvety semifinále Evropské ligy.

Článek

Bývalému drsnému záložníkovi se příliš nezamlouval výkon jeho někdejšího týmu ve čtvrteční semifinálové odvetě s Celtou Vigo (1:1), stejně tak jako ve většině zápasů v celé probíhající sezóně.

„United patří respekt, že se dokázali probojovat do finále. Ale úroveň předváděné hry, kdy nechají tým jako Celta Vigo diktovat hru a držet šance na postup až do poslední minuty, není dobrá vizitka. Ukazuje se, kde celou sezónu jsou s tím velkým množstvím remíz... I teď měli hráči skoro celý zápas v hlavách defenzivní přístup," kritizoval Keane coby expert v televizi ITV.

United se v semifinálové odvetě Evropské ligy brzy ujali vedení zásluhou Fellainiho, což je vzhledem k úvodní výhře 1:0 výrazně přiblížilo k finále. Jenže hosté v závěru srovnali a těsně před konečným hvizdem zazdil postupovou trefu pro Celtu Guidetti.

„Manchester United doma s tím náskokem měl přidat další góly, soupeře rychle vyřídit a v poklidu dohrát. Místo toho měli co dělat až do samotného konce. Tým prostě nedává dost gólů, a to není problém jen tohoto zápasu. Na to, kolik mají ofenzivních hráčů, je to bída," pokračoval irský tvrďák.

Kritika pochopitelně mířila i směrem k trenéru Mourinhovi, jenž proslul svým účelným přístupem k fotbalu hraným především na jistotu.

„Co je tohle za mentalitu? Mají to snad od trenéra? On má pořád spoustu výmluv už řadu měsíců. Podívejte se, kde jsou v lize - šestí s devatenáctibodovou ztrátou na Chelsea. Myslím, že hráči i trenér by se měli cítit trapně," nebral si servítky Keane.

Reklama

Související témata: