Hlavní obsah

Plzeň odletěla pro tři body. Vrbu na letišti zradil pásek u kalhot

Praha/Lucern

Tři body, to je cíl, s nímž odletěla Viktoria Plzeň ve středu dopoledne ze zamlžené Ruzyně do Curychu a odtud pak zamířila autobusem do Lucernu, kde ji čeká ve čtvrtek večer třetí utkání skupiny Evropské ligy s Luganem. Trenér Pavel Vrba nechal doma Ivanchitze a Kovaříka, s výpravou cestovali i Limberský a Hubník. Právě o posledně jmenovaném se hovoří jako jedné ze změn v sestavě oproti nedělnímu duelu na Letné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba.

Článek

Jedinou komplikací před odletem byl pásek u kalhot trenéra Pavla Vrby, který se před vstupem do detektoru nedařilo rozepnout. Úsměvná epizoda kouče pobavila kolegy z realizačního týmu i hráče. „Snad to byl jediný problém, který nás potkal," zaznělo z hloučku bavících se hráčů.

Do známého prostředí se vrací záložník Martin Zeman, který ve Švýcarsku strávil víc než rok. „Těším se, mám na Švýcarsko příjemné vzpomínky. Hrál jsem jak na stadiónu v Lucernu, který je hezký, tak i proti Luganu, ale jak jsem se díval, tam už jsou asi jen dva hráči základní sestavy, proti nimž jsem nastupoval. Oni jsou v tabulce poslední, ale poháry jsou jiné než liga, přesto tam jedeme s cílem vyhrát," říkal na ruzyňském letišti.

Do Lucernu fanoušci nejezdí

Souhlasil s ním i záložník Tomáš Hořava. „Nic nesmíme podcenit už proto, že pokud chceme postoupit, musíme z tohoto dvojzápasu získat čtyři body, ale nejlépe šest. Zatím jsme soupeře neviděli, video nás čeká odpoledne nebo večer po tréninku. Musíme zůstat nohama na zemi a výhru na Spartě brát jako vzpruhu, ne jako důvod k euforii, že můžeme porazit automaticky každého," nabádal k obezřetnosti.

Zápas se hraje v Lucernu, protože stadión ve 200 km vzdáleném Luganu nesplňuje podmínky UEFA. Fanoušci klubu ale do Lucernu moc nejezdí. „Podle informací, které jsme dostali, se čeká návštěva dva maximálně tři tisíce fanoušků. Z Plzně jich přijede víc než tisícovka, takže bychom tam mohli mít i domácí prostředí," říkal tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Reklama

Související témata: