Hlavní obsah

Slavia nebude bránit vedení, chce proti Karvanu útočit a vyhrát

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie budou ve čtvrteční odvetě druhého předkola Poháru UEFA s Karvanem Jevlach usilovat o druhou výhru a stvrzení postupu do další fáze. Před čtrnácti dny v Baku zvítězili svěřenci Karla Jarolíma 2:0 a výrazně tak nakročili do dalších bojů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Slavia je blízko k postupu - ilustrační foto.

Článek

"Jsme teprve v polovině, ale pevně věřím, že dobře rozehraný souboj dotáhneme do úspěšného konce," uvedl slávistický trenér Jarolím, jehož svěřenci nehodlají slibný náskok pouze bránit. "Jsme si dobře vědomi, že výsledek z prvního zápasu nám dává dobrou pozici, nemusíme se nikam hnát. Jen bránit ale neumíme, to není náš styl hry a pochopitelně chceme vyhrát, tak jako v každém zápase. A také potěšit fanoušky a vylepšit si bodový pohárový koeficient," dodal Jarolím.

Poslední dvě ligová utkání nicméně jeho týmu nevyšla, za 180 minut proti Liberci a Brnu nedokázal ani jednou skórovat a naopak pokaždé velmi rychle inkasoval. Namále přitom měla Slavia i v Baku, kde měl senegalský útočník Camara měl na svých kopačkách dvě branky. "Úvody zápasů musíme výrazně zlepšit. Rychle inkasovaná branka poznamená každý zápas, psychiku hráčů. Bohužel se nám to stává dost často, ale snad se to zlepší," uvědomuje si Jarolím velký problém svého mužstva.

"Pohárové souboje mají jinou atmosféru než zápasy domácí ligy. Bude to letos naše premiérové utkání doma v pohárech a rádi bychom navázali na loňský ročník Poháru UEFA, v němž jsme podle mě zejména na Strahově předváděli atraktivní podívanou," pokračoval Jarolím.

Nezlobil by se prý, kdyby mu svěřenci dali dobrým výkonem mírně opožděný dárek k středečním padesátým narozeninám. "Slavit ale budu až v reprezentační přestávce," řekl Jarolím. Hráči pro něj chystají společný dárek, ale překvapení pochopitelně nechtěli prozradit. Slávisté trénují standartky

V souboji proti Karvanu bude Slavia nadále postrádat dlouhodobého maroda Jana Vorla, Jandu s Nečasem, kteří chyběli v Brně, a navíc i Kalivodu, jenž má naštípnutý nárt. V Brně pro svalové zranění nehrál ani Gaúcho a bude chybět i ve čtvrtek. Poprvé mohli v Brně nastoupit obránci Latka a Suchý a oba by měli být v základní sestavě i proti Jevlachu, navíc k dispozici už bude další obránce Aračič.

Kouč předeslal, že po prohře v Brně mírně zamíchá sestavou. "Budou asi dvě nebo tři změny," řekl. Spíš ale chystá úpravy na jednotlivých postech. Nejpravděpodobnější je výměna obránce Krajčíka se záložníkem Švecem na levé straně.

Jarolím počítá, že k brance by mohly vést stejně jako v Baku standardní situace, kdy vedoucí gól vstřelil hlavičkou po roku Hrdlička. "Pochopitelně je trénujeme, máme dobré hlavičkáře Dosoudila, Gaúcha, Latku. Čekám, že ze vzduchu by jsme se mohli prosadit," uvedl kouč.

Síla soupeře však jistě vzroste návratem do sestavy tvůrce hry Tunisana Mogádího, který v prvním zápase nemohl nastoupit kvůli trestu za žluté karty. "Moc nám chyběl, dokáže dát hře myšlenku. Bez něj jsme byli proti zformované obraně Slavie bezradní," tvrdil po prvním souboji trenér Jevlachu Junis Husejnov.

Čtvrteční střetnutí začíná na Strahově ve 20:45, přímým přenosem jej vysílá ČT4 a řídit ho bude trojice dánských rozhodčích Hermansen - Wulff, Kristensen.

Předpokládané sestavy:
Slavia: Kozáčik - Švec, Latka, Suchý, Hubáček - Krajčík, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.
Jevlach: Hasanov - Nasirov, Inckirveli, Pereira, Trapaidze - Achalkaci, Muzika, Bajramov, Mogádí - Ferreira, Camara.

Reklama

Související témata: