Hlavní obsah

Slavia přejede Astanu a postoupí, míní drtivá většina sázkařů

Praha

Zatímco Plzeň už má reálně po sezóně a Zlín vlastně taktéž, Slavia se ještě musí otáčet. V posledním zápase základní skupiny fotbalové Evropské ligy i celého podzimu doma proti Astaně jakékoliv zaváhání nepřipadá v úvahu. Trenér Šilhavý potřebuje klubové vedení uklidnit výhrou a postupem do jarní fáze, čemuž věří nejenom bookmakeři, ale taktéž přesvědčivých 85-89% sázkařů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Slavie před pohárovým duelem s Villarrealem. Sešívaní půjdou podle sázkařů v Evropě dál...

Článek
Fotogalerie

Sázkaři tuší, že Slavia musí vyhrát, aby mohla považovat podzim za úspěšný, navíc se hraje i o kouče Šilhavého.

„Trenér s týmem získal titul, ohromil sérií neporazitelnosti, ale neukousl z bohatého koláče Ligy mistrů a navíc si celá Slavia nechala nadělit ostudný bodový rozdíl od Plzně," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Postup do jarního play off Evropské ligy se tak na lince Tvrdík - CEFC považuje za povinnost. Fotbaloví fanoušci i sázkaři sice Slavii věří, zároveň je láká i poměrně zajímavý kurz 1,63:1 na výhru Slavie. „Soupeři z východu bývají značně nevyzpytatelní a naše kluby na ně historicky příliš neumějí. Proto není vypsán nižší kurz a jeho hodnota je varovným prstem, který velí Slavii zabrat na 120 procent," komentuje Urbanec.

Náběry na Slavii jsou u jeho společnosti rozložené 89% na výhru domácích - 5% remíza - 6% výhra hostů. Hodně se také sází na tip 10, tedy neprohru Slavie. O zápas v Edenu je mezi sázkaři velký zájem, a tak bude druhým nejsázenějším z dnešního programu Evropské ligy. Ještě více táhne utkání Zlín - Lokomotiv Moskva. Tady ale 97% sázejících věří vedoucímu celku ruské ligy. Jen jedno procento dává šanci Zlínu. Jsou to buď velcí klubisté, nebo se nechali zlákat vysokým kurzem 6:1 na výhru ševců.

Tvrdík několikrát výrazně pozdvihl obočí...

„Slavii sice stačí bod, riskovat nějaký odražený ušmudlaný gól v nastavení ovšem asi nikdo v týmu nechce a podle toho se k zápasu přistoupí. Klubový šéf Tvrdík během podzimu několikrát výrazně pozdvihl obočí, případné čtvrteční selhání by tak mohlo křehkou sešívanou pohodu rychle vyvětrat. Nic jiného než tříbodová výhra se v Edenu počítat nesmí a nebude," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

S kolegy vypsal na jedničku rovněž kurz 1,63:1, u jeho kanceláře na něj slyší 85% sázkařů.

Plzeň si na výletě v Izraeli může prohřát kosti a užít si poslední podzimní zápas. Viktoriáni mívají v podobných situacích sklony utkání podcenit, což je také hlavní úkol pro kouče Vrbu. Navzdory slabší motivaci jsou Západočeši mírnými favority v kurzu 2,15:1, na plzeňskou výhru směřuje i 80% sázek.

Zlín se se soutěží rozloučí domácím duelem proti Lokomotivu, tedy týmu, který ho v prvním vzájemném utkání porazil dost nemilosrdně (3:0). Ani v opačném gardu nejsou vyhlídky ševců lepší, Moskvané jsou favorité pro bookmakery (1,65:1) i drtivých 99% sázejících.

Reklama

Související témata: