Hlavní obsah

Wenger: Rosický může být velká hvězda Arsenalu

LONDÝN

Sobotní galapředstavení Tomáše Rosického, který byl se dvěma vstřelenými góly ve 3. kole Anglického poháru hlavním strůjcem postupu přes Liverpool, nadchlo trenéra Arsenalu Arséna Wengera. Podle kouče londýnského klubu český záložník opět ukázal, že může být velkou hvězdou týmu.

Foto: Internet

Arsene Wenger lituje, že Arsenal nezískal Petra Čecha.

Článek

Podle Wengera může být Rosický pro londýnský klub stejně důležitým hráčem, jako byli Robert Pires a Freddie Ljungberg."Může být jako tito dva," řekl Wenger v úterý pro klubové stránky.

"Ljungberg s Piresem dohromady dávali 25 branek za sezónu, a to dalo docela dost bodů. V současnosti nám jejich góly chybějí a je třeba je zase získat, především pak v zápasech, jako byl ten sobotní, kdy útočníci mají málo prostoru. Je důležité, aby branky přicházely také od záložníků," vysvětlil.

Rosický přišel do Arsenalu právě jako náhrada za Pirese a o tom, že by měl nahradit Ljungberga, vypovídá také fakt, že švédský reprezentant je podle britského tisku na odchodu z Arsenalu. O jeho služby se zajímají především West Ham, Tottenham a také italské kluby. Pokud by Švéd skutečně přestoupil, Arsenal by se snažil získat Francka Ribéryho z Marseille či Ryana Babela z Ajaxu Amsterodam, který je však spíše útočníkem.

"Unáhlený v koncovce"

Pro Rosického byl zápas s Liverpoolem teprve druhým v dresu Arsenalu, v kterém se dokázal střelecky prosadit. Předtím zaznamenal gól jen v duelu Ligy mistrů s Hamburkem. Francouzský trenér si však myslí, že Rosický má potenciál na to, aby překonával soupeřovy brankáře častěji. "Může střílet mnohem víc branek, protože je rychlý, má dobré načasování a je velmi přesný v zakončování," vypočítal Wenger.

Zároveň nabídl vysvětlení, proč se Rosickému dosud tolik nedařilo. "Myslím si, že na sebe vytvářel v zakončování přílišný tlak a činil unáhlená rozhodnutí. Doufám, že mu tento zápas pomohl k tomu, aby v zakončování zachovával klid," řekl kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.