Hlavní obsah

Mourinho: Čech může chytat už v sobotu proti Liverpoolu

LONDÝN

Gólman Petr Čech se má sice ještě v pondělí podrobit důležité zdravotní prohlídce, trenér Chelsea José Mourinho už má ale jasno: Čech může chytat příští sobotu v utkání proti Liverpoolu. Kouč londýnského klubu to řekl po ligovém vítězství nad Wiganem, jemuž český brankář přihlížel z lavičky.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech v tréninkovém centru Chelsea

Článek

"Řeknu vám, budu mít v pondělí k dispozici hráče v ceně padesáti miliónů liber a ten hráč je nejlepší gólman na světě. Je zpátky a připraven hrát. V příštím zápase může chytat. Pro nás je to úžasná zpráva," řekl portugalský kouč novinářům.

Čtyřiadvacetiletý Čech by se tak měl vrátit do branky téměř přesně tři měsíce poté, co 14. října v utkání s Readingem utrpěl zlomeninu lebky. Stejně jako před minulým zápasem se český reprezentant i dnes rozcvičoval s chráničem hlavy a utkání poté sledoval z lavičky. Na soupisce však ještě uveden nebyl.

Návrat by si nicméně měl odbýt příští sobotu na slavném liverpoolském Anfieldu. "Je to moje rozhodnutí. Mohl bych ještě pár týdnů nechat v brance Hilária, ale on (Čech) je připraven na zápas," dodal Mourinho, o jehož budoucnosti v Chelsea se v posledních dnech hodně spekulovalo.

Reklama

Související témata: