Hlavní obsah

Ježek se těší na klokany

PRAHA

Velkou akci chystají fanoušci fotbalistů Bohemians 1905. V neděli vyráží na přípravný zápas do Salcburku s vedoucím týmem rakouské ligy (od 14:30) hned jedenáct autobusů se 460 pasažéry. Další se chystají na cestu autem.

Foto: PRÁVO

Patrik Ježek

Článek

"Bohemka má super fanoušky, bude to fajn," uvedl záložník Salcburku Patrik Ježek. V klubu působí i Karel Piták a Vratislav Lokvenc. Podle Ježka nahrálo pozvání "klokanů" i to, že prezidentem klubu je Antonín Panenka, který v 80. letech zářil v Rapidu Vídeň.

"Jméno tady má pořád obrovské, zná ho snad každý Rakušan." Salcburk hrál v úterý turnaj Bulls cup s japonským mistrem Urawou (3:1) a Bayernem Mnichov (0:0). "Byly to zápasy na 45 minut. Finále s Bayernem jsme prohráli na penalty. Já ani Karel Piták jsme nedali. Jsme holt kanonýři," usmíval se Ježek.

"Přišlo asi čtrnáct tisíc fanoušků, na Bohemku jich bude daleko míň," dodal. Už v sobotu hraje Red Bull doma s Českými Budějovicemi a v obou zápasech se představí obě nové zimní posily: brazilský obránce s japonským pasem Alex a bývalý kapitán japonské reprezentace Mijamoto.

Reklama

Související témata: