Hlavní obsah

Kincl: Start vyšel parádně, už v přípravě jsem cítil pohodu

Útočník Rapidu Vídeň Marek Kincl vstřelil v úvodním jarním kole dva góly do sítě Altachu a Právu řekl: „Vstupu do jarní části jsme dávali velký význam. Vyhráli jsme, takže jsme spokojeni. Ale dobře víme, že jsme pořád součástí boje o záchranu.“

Článek

Během víkendu jste s Rapidem vašimi dvěma góly porazili Altach 2:1 a poskočili na sedmé místo. Jak jste vstup do jarní části rakouské nejvyšší soutěže viděl?

Na podzim jsme měli špatný start a po osmi kolech došlo k výměně trenéra. Ale pořád jsme se v tom plácali, dělali jsme hrozné chyby v závěru zápasu. Takže jsme vstupu do jarní části dávali velký význam. Vyhráli jsme, takže jsme spokojeni. Ale dobře víme, že jsme pořád součástí boje o záchranu.

Byly vaše góly skutečně výstavní, jak je popisovaly rakouské internetové servery?

První padl po centru ze strany. Na úrovni penalty jsem přeskočil obránce a hlavou poslal míč k zadní tyči. Druhá trefa byla využitím jedné z řady šancí. Po ostrém centru jsem šel do skluzu a u vzdálenější tyče dával míč do prázdné branky. V závěru jsem vstřelil ještě jeden, ale byl rukou. Nedosáhl jsem na balón hlavou a strčil tam ruku. Bylo to trošku i taktické, protože jsme šetřili čas, i když jsem viděl žlutou kartu.

Konkurenční Austrie i přes poslední místo po podzimu vyhlásila atak pohárových pozic. Jaké jsou ambice vašeho Rapidu?

Nikdo z vedení nám nic neříkal. Jeden čas jsme byli v průběhu podzimu poslední, což je možná jeden z důvodů, proč na nás nikdo netlačí. Ale všem v klubu je jasné, že Rapid má vzhledem ke svojí tradici pohárové ambice. Věříme, že se nám podaří vítězná série tří čtyř zápasů. Při vyrovnanosti tabulky bychom se do hry o Evropu vrátili. Všechno je o výhrách a o psychice.

Vaše osobní sebevědomí musí být po vstupu do jarní části soutěže na vysoké úrovni, že?

Pod prvním trenérem jsem nehrál vůbec. Po výměně to bylo střídavé. Jednou jsem nastoupil, pak dvakrát ne. Ale v zimní přípravě jsem cítil, že bych mohl hrát pravidelně od první minuty. Cítil jsem důvěru trenéra, což je důležité pro klid útočníka.

Kde nastala taková změna proti druhé polovině podzimu?

Zlomilo se to zřejmě ještě před zimní přestávkou. V posledních dvou mistrovských zápasech jsem byl v základní sestavě a dvakrát jsme vyhráli. Pak jsem v přípravě dával gól prakticky v každém utkání. Jednou jsem dokonce vstřelil hattrick. Cítil jsem velkou pohodu, ale věděl jsem, že liga bude o něčem jiném. Start mi však vyšel parádně…

Vysvětloval vám trenér, proč se rozhodl dát důvěru právě vám?

Vůbec. Prostě jsem jen cítil, že na mě sází. Trenér s námi tolik nemluví. Vím, že je to divné, ale patří do skupiny koučů, kteří tolik nekomunikují. Je to trošičku divné, ale prostě není z těch, kteří by se bavili o rodině, o domácích starostech. Drží si odstup.

Každopádně po vydařené přípravě a dvou gólech v prvním mistrovském utkání určitě získáte velkou pohodu…

Je jasné, že moje nynější situace je lepší, než když se člověk trápí. Pak nevíte, jestli vás trenér nenechá sedět, když hned první šanci neproměníte. Výhra i góly nad Altachem představovaly velké povzbuzení. Člověk má za takové situace větší chuť do tréninku, cítí se mnohem lépe.

Reklama