Hlavní obsah

Lafata si vídeňské derby užil, jeho gól rozhodl

VÍDEŇ

Reprezentačnímu útočníkovi Davidu Lafatovi se nadmíru vydařila premiéra na domácím stadiónu Austrie Vídeň v rakouské lize. Český fotbalista v neděli vstřelil v derby s Rapidem svou první branku v soutěži a zasloužil se o to, že poslední tým tabulky prestižní duel vyhrál 2:1.

Článek

"Jsem rád, že jsem se trefil, ale především mě těší, že to pomohlo k výhře. Potřebovali jsme to jako sůl. Bylo to první jarní domácí utkání, navíc derby, vyprodaný stadion a výborná atmosféra," řekl bývalý jablonecký útočník, po jehož brance ve 14. minutě domácí vedli 2:0.

Lafata dostal přihrávku do vápna, kde si míč zpracoval a mezi nohama vybíhajícího gólmana jej poslal do sítě. "Hrálo se mi dobře," uvedl. V zápase ho bylo plné hřiště a byl asi nejlepší hráčem na trávníku. Rozehrával akce, skvěle si pokrýval míč a v prvním poločase mířila jeho povedená hlavička těsně vedle. Po změně stran pálil Lafata z velkého vápna, ale také o kousek minul branku.

Austria dobře rozehrála i v úvodní jarním duel v Innsbrucku, kde nakonec remizovala 2:2. "Ty zápasy se hodně podobaly. I před týdnem jsme vedli 2:0, ale náskok neudrželi. Příliš jsme se zatáhli a domácí vyrovnali. Dnes jsme se poučili a tři body získali, ale v závěru to byly nervy. Hráči Rapidu nakopávali míče do vápna a byli v tlaku," přiznal Lafata, který hrál v útoku s krajanem Václavem Svěrkošem, zatímco Štěpán Vachoušek chyběl pro zranění.

Střelce čeká stěhování

Na druhé straně hřiště byla trojice Čechů Marek Kincl, Radek Bejbl a Petr Voříšek, ale Lafata se s nimi před derby nijak nepopichoval. "Ani je neznám, nikdy jsem proti nim nehrál. Pozdravili jsme se a prohodili pár slov," řekl.

K příštímu zápasu pojede Austria na trávník Sturmu Štýrský Hradec. "Ten má o bod víc, takže se tam hraje vlastně o šest bodů a doufám, že to zvládneme. Dnešní výhru potřebujeme potvrdit a mohli bychom opustit poslední místo," uvedl Lafata, kterého v pondělí čeká stěhování z hotelu do vyhlédnutého domu. "Kluci mi v jeho hledání pomohli. Je na okraji města v klidném prostředí a přitom jen deset patnáct minut od stadionu, takže paráda," pochvaloval si útočník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.