Hlavní obsah

Larsson se vrátil z Anglie domů, scházela mu rodina

STOCKHOLM

Fotbalový útočník Henrik Larsson podle očekávání ukončil své působení v Manchesteru United a po desetitýdenním hostování se vrátil domů do Helsingborgu. Trenér Alex Ferguson se přesto snažil do poslední chvíle hráče přesvědčit, aby zůstal v Manchesteru až do konce sezóny. Neuspěl, a tak se Larsson zapojí do přípravy na dubnový začátek švédské ligy.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Momentka Henrika Larssona během jeho posledního zápasu v dresu Manchesteru.

Článek

Larsson po návratu uspořádal v Helsingborgu tiskovou konferenci. Na ní prohlásil, že návrat je rozumné řešení. "Bylo dohodnuto, že se vrátím 12. března, což také plním," řekl novinářům. "Jsem rád, že jsem doma. Bylo skvělé hrát v tak silném týmu, ale bez rodiny se mi žilo jen těžko," citoval Larssonova slova deník Dagens Nyheter.

Fotbalista dodal, že zatímco o návratu do Švédska ani na vteřinu nezapochyboval, do národního týmu se vracet nehodlá. "V září mi bude šestatřicet, svoje jsem si odvedl. Teď je řada na jiných, máme dost dobrých útočníků," popřel zvěsti o tom, že se chystá přehodnotit loňské rozhodnutí již nereprezentovat.

Manchester dál sužuje marodka

Larssona angažoval Manchester počátkem ledna, aby vyřešil problémy se zraněnými útočníky. Přesto bylo angažování tohoto veterána velkým překvapením, neboť se mělo za to, že kariéru už dokončí ve Švédsku. Švédský kanonýr, jenž v minulosti hájil barvy Celtiku Glasgow a Barcelony, anglickému týmu výrazně pomohl a vstřelil tři branky.

Problém s rozsáhlou marodkou však sužuje Manchester dál. Mimo hru jsou útočníci Solskjaer a Saha, Larsson tedy musel na trávník ještě v sobotním čtvrtfinále Anglického poháru proti Middlesbrough. V útoku se objevil s Rooneym, třetí útočník Smith zůstal celý zápas na lavičce.

Reklama

Související témata: