Hlavní obsah

Gheorghe Hagi se stal trenérem Steauy Bukurešť

BUKUREŠŤ

Legendární rumunský fotbalista Gheorghe Hagi je novým koučem Steauy Bukurešť. Do klubu, ze kterého kdysi odešel do Realu Madrid, se dvaačtyřicetiletý bývalý reprezentant vrací po 17 letech. "Do Steauy mě zlákalo srdce," citovala Hagiho agentura Reuters s tím, že smlouva bude podepsána v nejbližších dnech.

Článek

Bukurešťský klub chtěl svého bývalého hráče angažovat už v roce 2005, k dohodě ale nedošlo, protože "Karpatský Maradona", jak se Hagimu přezdívalo, tehdy požadoval příliš vysoký plat.

Hagi ukončil hráčskou kariéru v roce 2001 a před dvěma lety sice jako kouč dovedl Galatasaray k vítězství v Tureckém poháru, jeho trenérskou dráhu však provázejí spíše neúspěchy. Premiéru si odbyl v rumunské reprezentaci, se kterou se však nedokázal kvalifikovat na mistrovství světa 2002 a byl vyhozen. Nedařilo se mu ani na lavičce tureckého Bursasporu a rumunské Politehniky Temešvár.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.