Hlavní obsah

Koller byl vyhlášen mužem zápasu

PRAHA

Český fotbalový útočník Jan Koller byl vyhlášen nejlepším hráčem víkendové dohrávky německé ligy, v níž jediným gólem zajistil výhru Norimberku nad Wolfsburgem. V hodnocení magazínu Kicker dostal rodák ze Smetanovy Lhoty na šestibodové stupnici známku dvě.

Článek

V belgické lize se dařilo triu Jan Polák, Lukáš Zelenka a Michal Pospíšil. Jejich výkon ocenil deník Nieuwsblad shodně vysokou známkou sedm. Stejně dopadl v anglické lize brankář Radek Černý, který svými zákroky pomohl v sobotu Tottenhamu k remíze 1:1 ve Wiganu.

V neděli se pak v dresu Portsmouthu objevil jako střídající hráč reprezentační útočník Milan Baroš. Po svém příchodu nedokázal proměnit obrovskou šanci a tak i nadále čeká na svou premiérovou trefu v dresu Pompey. Jeho celek prohrál s Manchesterem City 1:3 a vigantický rodák dostal od listu The Sun známku 6.

Barošův kolega z útoku Česka Jan Koller naopak svou druhou trefou po příchodu z francouzského Monaka zajistil důležité tři body Norimberku proti Wolfsburgu. Jeho tým ale stále ztrácí dva body na nesestupové pozice. V dresu vítězů odehrál celé utkání další reprezentant Tomáš Galásek, který za svůj výkon obdržel od magazínu Kicker trojku, stejně jako obránce Jan Šimůnek z Wolfsburgu.

Hodnocení českých fotbalistů v zahraničních soutěžích:
Anglie - The Sun (nejlepší 10, nejhorší 1):
7 - Černý (Tottenham),
6 - Baroš (Portsmouth),
4 - Matějovský (Reading).
Belgie - Nieuwsblad (nejlepší 10, nejhorší 1):
7 - Polák (Anderlecht), Zelenka (Westerlo), Pospíšil (St. Truiden),
5 - Vlček (Anderlecht), Culek (FC Brusel).
Itálie - Gazzetta dello Sport (nejlepší 10, nejhorší 1):
6,5 - Nedvěd (Juventus),
6 - Ujfaluši (Fiorentina), Rozehnal (Lazio),
4,5 - Zápotočný (Udine).
Německo - Kicker (nejlepší 1, nejhorší 6):
2 - Koller (Norimberk),
3 - Šimůnek (Wolfsburg), Galásek (Norimberk).

Reklama

Související témata: