Hlavní obsah

Fillo je hvězdou v norské lize

PRAHA

Ofenzivního záložníka Martina Filla přivedl v zimě norský klub Viking Stavanger z Plzně jako největší posilu v historii a neváhal za něj vysázet téměř 1,5 miliónu eur. Reprezentant do 21 let se jim zatím vyplácí.

Článek

Během krátké doby se vypracoval v jednu z opor týmu, německý kouč Rösler na něm staví hru. Naposledy se zaskvěl v pátečním zápase 7. kola Tippeligaen, když přispěl dvěma góly k cenné výhře svého týmu 3:2 na hřišti Molde.

„Byl to pořádně bláznivý zápas a v závěru dost hektický: hodně emocí, trenéra nám rozhodčí poslal na tribunu,“ řekl Fillo na webu chovanecsport.cz. První gól zápasu viděli fanoušci až v 74. minutě, ale pak to byly brankové hody se šťastným koncem pro Viking.

První trefou zařídil český záložník vyrovnání na 1:1 a minutu před koncem vstřelil vítězný gól. „Házeli jsme aut z levé strany na našeho nejvyššího hráče. Balón propadl za něj, já si ho zpracoval kolenem a levačkou jsem střílel takovým halfvolejem. Tu střelu někdo zblokoval, ale míč se ke mně odrazil zpátky a placírkou jsem ho poslal podél gólmana,“ popsal Fillo.

„Hezky jsem si ten zápas užil, dva góly jsem dal v lize poprvé. V pohárovém utkání proti jednomu třetiligovému týmu mě trenér šetřil a jsem rád, že jsem se mu takhle odvděčil. V příštím kole máme doma úřadujícího mistra Brann Bergen a musíme výhru potvrdit,“ dodal jediný Čech v norské nejvyšší soutěži, jehož fanoušci vyhlásili už několikrát nejlepším hráčem zápasu.

Reklama

Související témata: