Hlavní obsah

Anderlecht nakonec neprodal ani Poláka, ani Vlčka

BRUSEL/PRAHA

Hned po senzačním vyřazení z kvalifikace o Ligu mistrů běloruským Borisovem vedení bruselského Anderlechtu prohlašovalo, že nastoupí úsporná opatření a hráčský kádr se zredukuje. K ničemu takovému ovšem nedošlo. Anderlecht dokonce těsně před vypršením přestupního termínu odmítl nabídku, která mu za prodej českých legionářů Poláka a Vlčka a mladého Argentince Suareze mohla přinést 15 miliónů euro.

Článek

Před koncem přestupního termínu, jenž vypršel pondělní půlnocí vzhledem k tomu, že poslední srpnový den připadal letos na neděli, mohl bruselský Anderlecht udělat hned tři zajímavé obchody za 15 miliónu euro.

„Přitom o redukci kádru se po vypadnutí z evropských pohárů opravdu v Anderlechtu mluvilo. Ale jen chvíli, protože jakmile začala liga, dalo nám vedení za cíl získat titul, neboť v příštím roce postupuje belgický mistr přímo do hlavní soutěže Champions League,“ prozradil pro Sport.cz Stanislav Vlček.

Borussia Dortmund měla eminentní zájem o českého reprezentačního záložníka Jana Poláka, za kterého nabídla 7,5 miliónu euro, Benfika Lisabon si vyhlédla mladého talentovaného argentinského útočníka Mathiase Suareze, jenž přišel do Anderlechtu teprve v červenci, nováček anglické Premier League West Bromwich Albion se zase zajímal o Stanislava Vlčka, za něhož byl ochoten zaplatit 2,5 miliónu euro.

„Teď už je všechno pasé. Přestupní termín v Evropě skončil, takže nemá smysl námluvy a jednání komentovat. Až se otevře další transferové okno, budou některé věci zase aktuální,“ glosoval zájem Dortmundu a West Bromwiche o své dva chráněnce Poláka a Vlčka manažer Pavel Paska, který oba hráče zastupuje.

"Vím o tom, ale nikdo se mnou nemluvil, takže všechno bylo spíše v rovině námluv. Anderlecht navíc rosolutně prohlásil, že náš odchod nepřichází vůbec v úvahu, neboť úkolem mužstva je získat titul a vzhledem k dobrému koeficientu belgického fotbalu se dostat přímo do příštího ročníku Champions League," hlásil pro Sport.cz Stanislav Vlček.

Reklama

Související témata: