Hlavní obsah

Fanoušci při finále Irského poháru zranili rachejtlí fotbalistu

Fanoušci irského celku Cliftonville při úterním finálovém utkání Irského poháru zranili fotbalistu konkurenčního Linfieldu Conora Hagana, když ho po při oslavách vítězství zasáhli do zad rachejtlí, která explodovala. Fotbalista si vedle šoku odnesl lehké popáleniny.

Článek

"Ležel jsem na zemi znechucen výsledkem a neviděl jsem, že na mě letí rachejtle," řekl šestadvacetiletý Hagan deníku Belfast Telegraph. "Najednou mě to trefilo do zad a exploze mě pěkně vyděsila. Na několik sekund jsem byl v šoku," popsal své pocity.

Po zásahu se k ležícímu Haganovi seběhli lékaři obou týmů a hned ho začali ošetřovat. Hrací plochu však již opouštěl po svých, i když značně otřesený a s lehce popálenými zády. "Mohlo to dopadnout hůř. Hlavně jsem rád, že z toho nebylo nějaké vážné zranění," dodal Hagan.

Trenéři obou týmů se k celé události nechtěli příliš vyjadřovat. "Poslední, co chci, je celou situaci ještě více rozohnit. Nerad bych se bavil o jednom idiotovi. Řeknu jen, že si to zaslouží potrestání," řekl po zápase trenér Linfieldu David Jeffrey. "Raději bych mluvil o fanoušcích Linfieldu, kteří nám po zápase přišli zatleskat, přestože jsme je porazili. O tom je fotbal," uvedl kouč Cliftonville Eddie Patterson.

Zásah fotbalisty pyrotechnikou není v poslední době ničím ojedinělým. Podobný incident se stal v srpnu v rakouské lize při vídeňském derby, když v blízkosti brankáře Rapidu Vídeň Georga Kocha explodoval dělobuch. Šestatřicetiletý gólman málem přišel o sluch a stále mu hrozí předčasný konec kariéry.

Reklama

Související témata: