Hlavní obsah

Škrtel obhájil titul nejlepšího slovenského fotbalisty

BRATISLAVA

Fotbalista FC Liverpool Martin Škrtel obhájil prvenství v anketě o nejlepšího fotbalisty. V anketě Slovenského fotbalového svazu a deníku Pravda zvítězil Škrtel před útočníkem SSC Neapol Markem Hamšíkem a Stanislavem Šestákem z VfL Bochum. V anketě hlasovali trenéři a novináři píšící o fotbale.

Článek

Škrtel vstoupil do světa velkého fotbalu v Zenitu Petrohrad, kam ho z Trenčína přivedl český kouč Vlastimil Petržela. Loni v lednu přestoupil do Liverpoolu a na Anfield Road se stal oporou zadních řad. V reprezentaci odehrál 30 zápasů a dal pět branek. Rekordmanem ankety je Dušan Tittel, který v devadesátých letech vyhrál třikrát.

Obránce Liverpoolu tentokrát vyhrál jen se čtyřicetibodovým náskokem před Hamšíkem, jenž rovněž obhájil své loňské postavení. Třetí místo v anketě deníku Pravda a Slovenského fotbalového svazu obsadil Stanislav Šesták z Bochumi. Nejlépe hodnoceným hráčem působícím v české lize byl slávista Dušan Švento na 13. pozici.

Cenu Petra Dubovského pro nejlepšího mladíka do 21 let převzal druhý rok po sobě Hamšík, jenž s výrazným náskokem porazil sparťanského záložníka Juraje Kucku.

Nejlepší fotbalista SR roku 2008
1. Martin Škrtel (FC Liverpool)342 hlasů
2. Marek Hamšík (SSC Neapol)302
3. Stanislav Šesták (VfL Bochum)270
4. Marek Sapara (Trondheim)172
5. Ján Kozák (Artmedia Petržalka)152
6.Róbert Vittek (Norimberg/Lille)129
7. Štefan Senecký (Ankaraspor)99
8. Peter Pekarík (MŠK Žilina)95
9. Filip Hološko (Besiktas Istanbul)66
10.Marek Čech (Porto/WBA)55

Reklama

Související témata: