Hlavní obsah

Lengyelův nováček porazil mistra a lídra ruské ligy Kazaň

MOSKVA

Obhájce titulu Kazaň dnes v ruské fotbalové lize podlehl nováčkovi soutěže Rostovu na Donu, k jehož nečekané výhře 2:0 přispěl i český obránce Roman Lengyel. Rubin může ve dvanáctém kole po druhé porážce v sezóně přijít o první místo v tabulce.

Článek

Hrdinou zápasu se stal útočník Dmitrij Akimov, který vstřelil obě branky. Na 2:0 zvýšil v 54. minutě v době, kdy domácí Kazaň hrála už přes deset minut v deseti. V závěru prvního poločasu byl vyloučen záložník Jevgenij Baljaikin za faul právě na Akimova, jenž neproměnil pokutový kop a nevyužil tak šanci na hattrick. Lengyel odehrál za vítěze celý zápas.

Utkání, které se hrálo za teploty přes 30 stupňů Celsia, poznamenal kolaps Petra Bystrova. Záložník Kazaně se v nastaveném čase zhroutil na trávník a ze hřiště ho museli odvést. V šatně kvůli úpalu, dehydrataci a nízkému tlaku zkolaboval. Klubový lékař mu poskytl první pomoc, poté byl Bystrov převezen do nemocnice.

Z vítězství se radoval další český obránce Martin Jiránek se Spartakem Moskva, který zdolal v derby 1:0 poslední tým soutěže Chimki. Díky gólu německého beka Malika Fathiho se Spartak v neúplné tabulce posunul na druhou příčku.

Šanci jít do čela soutěže promarnila Samara, která prohrála 2:3 v Grozném. Hostující tým bez Jana Kollera i Jiřího Jarošíka dotáhl dvoubrankové manko, ale na gól Sergeje Bendze z 84. minuty už neodpověděl.

Ruská fotbalová liga - 12. kolo:
Kazaň - Rostov na Donu 0:2, Spartak Moskva - Chimki 1:0, Dynamo Moskva - Krasnodar 1:1, Groznyj - Samara 3:2.

Reklama

Související témata: