Hlavní obsah

Koller se trefil pošesté v sezóně a Samara konečně vyhrála

MOSKVA

Fotbalisté Samary se po osmi zápasech v ruské lize dočkali vítězství, když vyhráli 3:1 na hřišti posledního Chimki. Úvodním gólem se o to zasloužil i český útočník Jan Koller, který se vrátil do základní sestavy Samary. Naopak nenastoupil Jiří Jarošík, kterému kvůli prohlášením o klubu do novin hrozí propuštění.

Foto: Sport.cz

Jan Koller v dresu Samary.

Článek

Samara prohrála pět z předchozích sedmi duelů a i v neděli začala špatně, když od 9. minuty prohrávala. V 23. minutě však vyhrál Koller osobní souboj, spoluhráč mu míč vrátil a český kanonýr svým šestým gólem v sezóně a prvním po pěti zápasech vyrovnal.

Ve druhém poločase pak zařídil Samaře výhru dvěma góly záložník Timofej Kalačev.

Nepovedený zápas za sebou má naopak CSKA Moskva, který prohrál 1:2 městské derby na hřišti Lokomotivu. Tomáš Necid odehrál za poražené posledních osm minut, ale na svůj gól z minulého kola nenavázal. CSKA si prohrou zkomplikoval boj o titul, jelikož oba rivalové vyhráli.

Vedoucí Kazaň porazila 4:0 Groznyj i díky hattricku Bucharova a odskočila CSKA na rozdíl sedmi bodů. Jen o bod za Kazaní je Spartak Moskva, který vyhrál derby s FK Moskva 2:1, když vítězný gól dal dvě minuty před koncem Makejev. Martin Jiránek byl u toho v dresu vítězů po celé utkání.

Ruská liga - 18. kolo:
Perm - Petrohrad 2:4, Tomsk - Krasnodar 1:0, Chimki - Samara 1:3 (za hosty gól Koller), Lokomotiv Moskva - CSKA Moskva 2:1, Saturn MO - Nalčik 1:0, Kazaň - Groznyj 4:0, Rostov na Donu - Dynamo Moskva 0:1, Spartak Moskva - FK Moskva 2:1

Reklama