Hlavní obsah

Španělsku vládne anglický král David

MADRID

Nejsledovanější fotbalista letošního léta David Beckham vyvrací pochybnosti, které provázely jeho přestup do Realu Madrid. Prosadí se? Uspěje...? V týmu nabitém hvězdami se ale anglický král David zabydlel rychle a vévodí statistikám španělské nejvyšší soutěže.

Foto: ČTK/AP

David Beckham ve španělské lize řádí a září.

Článek

Ano, je to oficiální, podle statistik je Beckham opravdu nejlepším hráčem ve Španělsku. La Liga mu leží u nohou a vedení celku si může mnout ruce - pětadvacet miliónů liber nebylo utraceno zbůhdarma. "Jsem šťastný, budu hrát za Real," prohlásil po přestupu Beckham a spokojený může být i nadále.

Matka děkovala za záchranu

"Beckham dobyl San Bernabeu," liboval si po třech ligových utkáních boss Florentino Peréz. Není to trochu předčasné? "Je to velmi kvalitní hráč a publikum si na něj rychle zvyklo," vysvětlil deníku The Sun Peréz. A statistikové nejsou proti - Beckham má podle jejich údajů nejvíce kontaktů s míčem, na kontě má daleko nejvíc přesných přihrávek a založil také největší počet útoků ze všech ligových hráčů.

V prvních dvou utkáních hrál anglický kapitán na své oblíbené pravé straně, pak se přesunul do středu. Že se neztratí ani tam, potvrdil v utkání Ligy mistrů proti Olympique Marseille. Hořkost z Manchesteru, kde se nepohodl s koučem Alexem Fergusonem a po letech klub opustil, už vyprchala. "Je nyní šťastný," tvrdil Peréz v The Sunu a matka Sandra je prý téhož názoru. Šéfovi klubu poděkovala, že zachránil jejího chlapce...

Beckhamovi v adaptaci na nové prostředí jistě pomohlo i nově utvořené kamarádství s Roberto Carlosem. A to i navzdory tomu, že brazilská hvězda není v angličtině příliš silná v kramflecích. "Vycházíme spolu velmi dobře. David je velký hráč i osobnost," potvrdil ofenzivní bek Realu.

Statistiky
U míče1. Beckham 247krát, 2. Tiko (Bilbao) 231
Nahrávky1. Beckham 187, 2. Tiko 168
Útoky1. Beckham 162, Tiko 142
Přímé kopy1. Beckham 7, Assuncao (Betis Sevilla) 6
Centry1. Tiko 26, 2. Novo (Atlético Madrid) 25, 3. Beckham 24
Střely1. Oliveira (Valladolid) 15, 2. Etxeberria (Bilbao) 15, 3. Beckham 11
Asistence1. Beckham 2

Reklama

Související témata: