Hlavní obsah

V Polsku se nebude hrát fotbal ani volejbalová Liga mistrů

VARŠAVA/LODŽ

Smrt všech lidí na palubě letounu Tu-154, který dnes havaroval u Smolenska, potvrdila ruská diplomacie. V letadle byli vedle prezidenta Kaczyńského také jeho manželka a další polští vrcholní činitelé včetně prezidenta národního olympijského výboru Piotra Nurowského.

Článek

Podle serveru sport.pl byl po jednání představitele Evropské volejbalové konfederace (CEV) s místním krizovým štábem v Lodži závěrečný turnaj Ligy mistrů odvolán. Další osud Final Four zatím není znám, neoficiálně by se mělo uskutečnit za dva týdny.

Zástupce CEV přitom navrhoval zápasy odehrát a uctít před nimi památku obětí minutou ticha. Polští organizátoři však byli proti a prosazovali odložení turnaje. Na oficiální informaci se stále čeká.

V semifinále se dnes odpoledne mělo utkat Dynamo Moskva s pořádajícím Belchatówem, za který hraje český reprezentant Jakub Novotný. Obhájci titulu z Trentina měli večer o postup do finále bojovat proti Bledu.

Vedení polské fotbalové ligy odložilo po tragické události víkendový program 24. kola. Stejné rozhodnutí učinili také basketbalisté, očekává se i zrušení dalších ligových soutěží.

Reklama

Související témata: