Hlavní obsah

Fotbalové nákupy v Evropě. Které se asi nejvíc vyplatily?

PRAHA

David Villa, Javier Mascherano a Zlatan Ibrahimovic - to je nejlepší trojka letních fotbalových přestupů. V Evropě jsou v podstatě uzavřeny, hodnotí se, spekuluje, odhaduje kam jaká investice byla či nebyla vhodná. Fotbalový server goal.com ve své analýze seřadil dvacítku nejhodnotnějších. Co experti hodnotili? Zdaleka nejen částku, kterou byly nové kluby ochotny zaplatit.

Foto: Michael Kooren , Reuters

David Villa je ceněn jako nejlepší fotbalový nákup léta.

Článek

Hlavní devízou hráčů jsou samozřejmě celkové schopnosti, a poté jaké mají předpoklady se zařadit do nové sestavy, jak se budou umět přizpůsobit v nových podmínkách a odevzdat to, co od nich noví majitelé čekají.

HRÁČ, KLUBPŘIŠEL ZCENA (v Kč)
1. David Villa, BarcelonaValencie990 mil.
Jeden z trháků léta - a s náskokem to nejlepší co bylo na trhu. 'El Guaje' přidá Barce ještě větší palebnou sílu. Po úspěšném šampionátu v JAR se určitě výrazně prosadí i v katalánském klubu, měl tu by mít větší šanci získat Trofeo Pichichi, udělované nejlepšímu střelci španělské nejvyšší fotbalové soutěže Primera división.
2. Javier Mascherano, BarcelonLiverpool522 mil.
Říká se, že dobré věci se dočká ten, kdo je trpělivý. No, Mascherano čekal na Anfield Road  o sezónu déle, než by rád, ale teď se mu přání vyplnilo. Barcelona sice nedostala Cesca Fabregase, ale v Javierovi získala záložníka, který může zapadnout do skvělého týmu jako poslední kousek skládačky.
3. Zlatan Ibrahimovic, AC MilánBarcelona600 mil. (odhad)
Kolik Milánští zaplatili nebylo oznámeno. Ibrahimovicovy schopnosti ale téměř jistě ospravedňují milánské výdaje. Zlatan ví, jak se skóruje v Serii A lépe než kdokoliv jiný, hrál ji přece pět sezón a má za sebou úspěšné působení v Juventusu a Interu Milán.
4. Marouane Chamakh, ArsenalBordeauxzadarmo
Klasický nákup Arsenalu, velmi perspektivní útočník se schopnostmi, které ve spojení s Robinem van Persie dávají Kanonýrům mnohem větší šanci terorizovat nepřátelské obrany.
5. DIEGO, WolfsburgJuventus384 mil.
Sezóna v Juventusu byla prachbídná, ale ve Wolfsburgu už určitě taková nebude. Diego je jedním z největších světových fotbalových talentů a Bundesliga - to je liga jako postavená pro něj, a on pro ni.
6. Yaya Toure, Manchester CityBarcelona720 mil.
Citizens si letos opravdu protáhly finanční svaly a chlapík z Pobřeží slonoviny by jim měl dodat do zálohy více oceli. Bude tu spolupracovat s bratrem Kolo Tourem při defenzivních manévrech ManC.
7. Robinho, AC MilánManchester City447 mil
O Robinhovi se klidně může mluvit jako o jednom z největších světových talentů. Je ale otázka, jestli může hrát společně s Ronaldinhem. Pokud je kouč Massimiliano Allegri dokáže zkrotit a využít jejich schopnosti pro tým, čeká na AC mnoho vítězství.
8. Simon Kjaer, WolfsburgPalermo348 mil.
Wolfsburg se vytáhl a  jako překvapení léta přilákal do svého dresu dánskou defenzivní stálici z Palerma. Čekalo se, že Dána zlákají těžké váhy jako Manchester United, Liverpool a AC Milán, nakonec u něj vyhrála Bundesliga.
9. Mario Balotelli, Manch.CityInter Milán744 mil.
Nepochybně největší letní přestupová show. Po týdnech jednání a různých peripetií se nakonec kluby dohodly a 'Super Mario' začal uspořádávat svoje osobní vztahy s novým klubem. Zlobivé dítě, jak se mu také říká, má v ManC. jednu výhodu - shledal se tu se svým bývalým „fotbalovým tátou“ Robertem Mancinim.
10. Mesut Özil, Real MadridWerder Brémy372 mil.
Jedna z německých hvězd na šampionátu v JAR. Z Werderu mohl odejít příští rok jako volný hráč, ale Real Madrid neměl v žádném náladu hádat se o něj s konkurenty po celé Evropě. Za čtyři dny byl přestup upečen, Bílý balet věří, že se mladý německý Turek vyplatí..
V další desítce se umístili:
11. Ricardo Carvalho, Real MadridChelsea201 mil.
12. Yoann Gourcuff,  LyonBordeaux540 mil.
13. Milos Krasic, JuventusCSKA Moskva372 mil.
14. David Silva, ManCValencie750 mil.
15. Nicolas Burdisso, AS RomaInter Milán201 mil.
16. Loic REMY, MarseilleNice372 mil.
17. RAMIRES, ChelseaBenfica546 mil.
18. Stephen Ireland, Aston VillaManC240 mil.
19. Carlos Eduardo, KazaňHoffenheim495 mil.
20. Aleksandr Kolarov, ManCLazio477 mil.

Reklama

Související témata: