Hlavní obsah

VIDEO: Irský útočník přeloboval zázračnou patičkou brankáře

BELFAST

Úžasná fotbalová paráda, naprosto nezapomenutelný moment! Tak hodnotí fotbaloví fajnšmekři kousek, který si připsal irský útočník Matty Burrows. Zapomeňte na Lionela Messiho, na Cristiana Ronalda - hlavní hit fotbalové sezóny přichází ze Severního Irska, konkrétně z hřiště ve východním Belfastu. Tam si totiž domácí Glentoran náramně poradil v ligovém zápase s Portadownem.

Foto: archiv

Matty Burrows, útočník severoirského Glentoranu.

Článek

Ve vyrovnaném a nervózním závěru rozhodčí nastavil čas a právě v 92. minutě přišla rozhodující trefa. Po centru z levé strany si na hranici velkého vápna vyskočil pro míč Matty Burrows a zády k brance jej patičkou poslal nechytatelně pod břevno! Fanoušci byli u vytržení, nejvíc domácí, kteří už nevěřili ve vítězství.

Do historie FC Glentoran, která začíná už v roce 1882, se branka jistě zapíše zlatým písmem. V análech tu najdeme ostatně i jiné perly. Tak například, že na zápasy sem pravidelně chodil se svým dědečkem legendární fotbalista George Best. Ale když chtěl za belfastské hrát, byl odmítnut, protože byl "příliš malý a lehký." Nicméně na klub svého mládí nezanevřel a pomohl zorganizovat zápas ke 100. výročí glentoranských barev proti Manchesteru United.

Reklama

Související témata: