Hlavní obsah

Svěrkoš vsadil na řeckou kúru

OSTRAVA

Václav Svěrkoš bude do konce sezóny hrát za Panionios Atény. Někdejší reprezentační útočník v neděli v hlavním městě Řecka podepsal smlouvu o hostování ze Sochaux do konce sezóny s opcí. Vsadil na řeckou ozdravovací kúru, ve Francii se mu půl roku vůbec nevedlo.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Václav Svěrkoš na srazu reprezentace

Článek

„Odlétám s dobrými pocity. Každý fotbalista vám potvrdí, že není lepší jeho pozice, než když vás chce trenér, který je přesvědčený, že právě vy můžete jeho týmu účinně pomoci. To je případ Panionisu,“ řekl Právu z aténského letiště Svěrkoš. Do Řecka se vrátí ze Sochaux nejpozději v úterý a v neděli by měl nastoupit v aténském derby se slavným Panathinaikosem.

Sedmadvacetiletý fotbalista přiletěl do Atén v sobotu. Povečeřel s prezidentem klubu, v neděli dopoledne absolvoval zdravotní testy a pak podpisem ztvrdil smlouvu. Mezitím několikrát telefonicky hovořil se svým budoucím spoluhráčem Martinem Latkou. „Známe se z reprezentační jednadvacítky. Je to bezvadný kluk, zajímal se, kde budu bydlet, jak daleko to k sobě budeme mít a angažmá v Panioniosu mi doporučoval,“ vykládal Svěrkoš.

Od českého útočníka s reprezentačními zkušenostmi řecký klub očekává hlavně góly. Jeho hráči jich totiž vstřelili v sedmnácti odehraných utkáních řecké ligy jen devět. Proto je Panionios namočený do boje o záchranu až po uši. Svěrkoš z toho obavy nemá. „Za stejné situace jsem přišel do Sochaux a první rok se mi velice dařilo. Střílel jsem góly, pravidelně hrál. Věřím, že tak tomu bude i nyní,“ uvedl.

Kdy a proč se Svěrkoš dostal v Sochaux do problémů, které kluby chtěly, aby u nich hostoval a na čem ztroskotalo jednání s majitelem Baníku Tomášem Peterou o návratu do Ostravy, přinese pondělní Právo.

Reklama

Související témata: