Hlavní obsah

Čelůstka definitivně přestoupil ze Slavie do Trabzonsporu

TRABZON

Fotbalový obránce Ondřej Čelůstka definitivně míří z pražské Slavie do tureckého Trabzonsporu. Oba kluby se domluvily na podmínkách transferu a přestup bronzového medailisty z nedávného mistrovství Evropy do 21 let do druhého celku uplynulého ročníku turecké ligy byl dnes dotažen.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Obránce Slavie Ondřej Čelůstka

Článek

Kluby se dohodly, že výši přestupní částky nebudou uvádět. "Prostředky získané z transferu budou použity na krytí výdajů rozpočtu klubu, nikoliv na úhradu dluhů z minulosti," uvedl na slávistickém webu mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Čelůstka se s Trabzonsporem domluvil již na začátku července, kdy se s vedením klubu dohodl na předběžné pětileté smlouvě. S tureckým klubem již přes dva týdny trénuje. Přestup ale mohl být definitivně uzavřen až po 18. červenci po slávistické valné hromadě, která zvolila nové představenstvo. Smlouvu totiž museli podepsat dva statutární zástupci klubu.

Dvaadvacetiletý univerzální obránce startoval na nedávném evropském šampionátu jednadvacítek v Dánsku, kde jako jeden z mála českých hráčů předváděl dobré výkony a byl vybrán mezi nejlepších 23 hráčů turnaje. Nyní si vyzkouší druhé zahraniční angažmá, vloni na jaře působil v italském Palermu.

Čelůstka se stal třetím Čechem, který oblékne dres Trabzonsporu. Před ním jeho barvy hájili Tomáš Jun a Karel Rada. Již ve středu by Čelůstka mohl nastoupit za nový klub v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů na hřišti Benfiky Lisabon.

Naopak stále ještě nebyl dotažen přestup záložníka Milana Černého do jiného tureckého celku Sivassporu. "Do Turecka byl odeslán nový návrh, podpis upravené smlouvy se dá očekávat v nejbližší době," podotkl Zlámal.

Nové představenstvo klubu dnes definitivně stvrdilo příchod slovenského beka Róberta Cicmana. Šestadvacetiletý stoper podepsal v Edenu dvouletou smlouvu s roční opcí a měl by nahradit právě Čelůstku. "Jsem rád, že se vše dotáhlo do zdařilého konce, splnil se mi sen hrát ve velkém klubu. Zázemí, krásný stadion, v kabině výborná parta. Udělám maximum pro to, abych se prosadil do základní sestavy," řekl Cicman.

Reklama

Související témata: