Hlavní obsah

Juventus touží po Jankulovském

TURÍN

Český fotbalista Udine Marek Jankulovski o víkendu oživil zájem Juventusu Turín o svou osobu. V ligovém utkání s italským gigantem otevřel skóre a jeho branka dlouho držela favorita v šachu. 'Stará dáma' nakonec vyhrála 4:1, Jankulovski však patřil k nejlepším na hřišti. Navíc v Juventusu o něm pochvalně mluví reprezentační kolega Pavel Nedvěd.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski patří k oporám reprezentace i italského Udine.

Článek

Bude se tedy levý záložník stěhovat? Je to pravděpodobné. Juventus plánuje, že šestadvacetiletý hráč oblékne černobílý dres v létě po mistrovství Evropy. Problémem je ale Jankulovského smlouva, která jej svazuje s Udine do června 2006. Když se o něj v létě zajímal Inter Milán, Udine nesouhlasilo.

Přesto by názor klubu mohla změnit přestupová suma, která by se podle magazínu Football Italia a dalších médií mohla vyšplhat na více než 300 miliónů korun. Jenže Juventus není této variantě příliš nakloněn, raději by pustil do Udine některého z hráčů plus nižší finanční náhradu.

Vedení italského mistra ale bude muset jednat rychle, o odchovance ostravského Baníku se totiž zajímají například i v Dortmundu, Liverpoolu, Parmě a AC Milán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.