Hlavní obsah

Roberto Carlos pověsí kopačky na hřebík. Chce se stát v Rusku funkcionářem

MOSKVA

Brazilský obránce Roberto Carlos z Anži Machačkala chce na konci roku 2012 ukončit kariéru. Poté má osmatřicetiletý fotbalista v plánu věnovat se v ruském klubu funkcionářské práci.

Foto: Sport.cz

Roberto Carlos, brazilský kapitán ruské Machačkaly.

Článek

"Smlouva s Anži mi sice vyprší až v roce 2013, ale mám tam možnost skončit o rok dřív. Takže v prosinci pověsím kopačky na hřebík," citovala mistra světa z roku 2002 agentura Reuters. "Potom budu pracovat jako asistent prezidenta Sulejmana Kerimova, se kterým mám doživotní kontrakt. Požádal mě, abych mu v následujících deseti letech pomohl klub vybudovat," dodal Carlos.

Bývalý obránce Interu Milán, Fenerbahce Istanbul a Realu Madrid hraje za Machačkalu od loňského února a klub, kde působí mimo jiné český útočník Jan Holenda a kamerunský kanonýr Samuel Eto'o, už Carlos krátce vedl jako hrající trenér.

"Tělo už zátěž nezvládá"

"Hrál jsem fotbal hrozně dlouho a moje tělo už tu fyzickou práci, cestování a hotely prostě nezvládá. Tohle je můj poslední rok," přidal Carlos. "Nekončím kvůli zranění, ale protože moji sportovní kariéru považuji za kompletní. Hrál jsem za Palmeiras, Real Madrid, Inter Milán... Jako hráč jsem zažil úplně všechno, proto chci odpočívat a být s rodinou," dodal.

Reklama

Související témata: