Hlavní obsah

Beckham: Fergusonův přístup mě zklamal

PRAHA

Kapitán anglické fotbalové reprezentace David Beckham s odstupem času lituje slovní přestřelky mezi ním a trenérem Manchesteru United Alexem Fergusonem, když klub opouštěl. Prý od svého bývalého šéfa čekal více respektu. Sdělil to v televizním dokumentu španělské televize, která chtěla poznat, jak si David a Victoria Beckhamovi zvykli ve Španělsku.

Foto: ČTK/AP

David Beckham

Článek

"Naše loučení trvalo všehovšudy asi pět minut a vypadalo to jak na pohřbu," přiblížil anglický záložník zákulisí jeho odchodu z klubu, kde strávil řadu let. "Opravdu si myslím, že to mohlo proběhnout v mnohem  příjemnější atmosféře."

"Ferguson vůbec  nestál o to mě v týmu udržet... Od představitele klubu, ve kterém jsem strávil mnoho let, jsem přece jen očekával  trochu více úcty," vzpomínal s hořkostí v hlase Beckham.

Za United jsem hrál na 120 %

Beckham se rozpovídal i o okamžiku, kdy se dozvěděl, že je na prodej. "Nevěřil jsem, že by se to mohlo stát. Byl jsem z toho dost špatný, protože jsem ke klubu hodně přirostl. Kdykoli jsem za United nastoupil, snažil jsem se hrát na 120 %," řekla hvězda světového fotbalu.

V televizním dokumentu provedli manželé Beckhamovi filmaře svým novým domem, absolvovali s nimi nákupy na tržišti a Victoria ráda rozprávěla o své hudbě.

Odchod do Španělska byl stresující

Přestěhování do Španělska ale bylo pro obě britské celebrity poněkud stresující. "Bylo dost složité se přestěhovat do Španělska. Všechno je tu hodně rozdílné a zpočátku to byl velký stres," vysvětlil David.

Hned vzápětí ale dodal: "Po tom všem si ale myslím, že jsme udělali dobře... Koneckonců už jsme oba zažili horší věci než tohle."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.