Hlavní obsah

Chelsea oficiálně projevila zájem o Čecha

PRAHA

Funkcionáři fotbalového klubu anglické ligy FC Chelsea zaslali v pondělí do francouzského Rennes oficiální nabídku za českého brankáře Petra Čecha. Rennes má nyní čtyřiadvacet hodin na to, aby se rozhodla, zda svou největší hvězdu uvolní. Chelsea údajně nabídla za českého reprezentačního brankáře takovou sumu, které se bude jen těžko odolávat.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Petr Čech se bude možná brzy stěhovat

Článek

Informaci o tom, že Chelsea dnes oficiálně nabídla Rennes Čechův přestup, ČTK potvrdil hráčův agent Pavel Zíka. "Teď se bude čekat na rozhodnutí současného Petrova zaměstnavatele. Pokud k přestupu svolí, může se všechno vyřídit během několika dnů," vysvětlil Zíka.

"Vím, že nabídka do Rennes došla a jde skutečně o Chelsea," potvrdil Čech v dnešním rozhovoru pro Radiožurnál. Současně přiznal, že by do Anglie rád odešel.

"Je to obrovsky lákavá nabídka. Chelsea hraje stále Ligu mistrů a má navíc potenciál být do dvou let nejlepším týmem na světě,"vyjmenoval hlavní důvody, jež ho do Londýna táhnou. A tím nejdůležitějším by byl možná fakt, že trenér Claudio Ranieri by z něho rád udělal jedničku mezi tyčemi.

Francouzi prý nabídku nedostali

Činovníci francouzského klubu nicméně zatím opatrně vyčkávají. "Žádnou nabídku jsme neobdrželi a nikoho neprodáváme," prohlásil ve večerních hodinách sportovní ředitel klubu Pierre Dréossi pro agenturu AFP.

Odchovanec plzeňského fotbalu hrával v Chmelu Blšany a poté ve Spartě Praha. Odtud v létě 2002 po zisku titulu mistra Evropy do jednadvaceti let přestoupil Čech za 150 miliónů korun do Rennes. V současnosti francouzský klub nehodlá brankáře pustit za méně než deset miliónů eur. Nedávno navíc jeho funkcionáři prohlásili, že Čecha neuvolní dříve než letos v létě.

Reklama

Související témata: