Hlavní obsah

Arsenal je venku z Ligového poháru

PRAHA

Vedoucí tým anglické fotbalové ligy Arsenal si v semifinále Ligového poháru vylámal zuby na Middlesbrough. To v úterý potvrdilo výhru 1:0 z úvodního zápasu vítězstvím 2:1, o první významnou trofej v historii klubu se 29. února utká s dalším překvapivým finalistou Boltonem.

Článek

Arsenal hrál celý druhý poločas bez obránce Martina Keowna, jenž byl už potřinácté v kariéře vyloučen. Vítězství zajistil Middlesbrough vlastní gól španělského útočníka Reyese, který přišel do londýnského klubu teprve před pár dny ze Sevilly za 35 milionů eur.

Anglie, Ligový pohár - semifinále
Middlesbrough - Arsenal 2:1 (první zápas 1:0, postoupilo Middlesbrough)

Nantes ve finále francouzského poháru

Prvním finalistou francouzského Ligového poháru se stalo mužstvo Nantes, které v úterý večer remizovalo 0:0 s fotbalisty Auxerre a v následném penaltovém rozstřelu zvítězilo 5:4.

Zápasu dominovaly obrany obou celků, a když už se míč po střele domácího zadáka Nicolase Gilleta ocitl v 31. minutě v síti, neplatil gól pro ofsajd. Nejlepší ligový kanonýr Djibril Cissé z Auxerre se proti brankáři Mickaëlu Landreauovi neprosadil.

Právě nanteský gólman byl poté hlavní postavou penaltového rozstřelu. Soupeřům zneškodnil hned tři pokusy, ale rozhodčí nechal dvakrát kop opakovat kvůli tomu, že se brankář příliš brzy pohnul z čáry proti střelci. Když ho však v poslední sérii nepřekonal záložník Philippe Violeau, bylo už podle sudích vše v pořádku. Sám Landreau poté přesnou trefou rozhodl o postupu Nantes.

V druhém semifinále se ve středu utkají St. Etienne a Sochaux, finále Ligového poháru je na programu 17. dubna v Paříži.

Francie, Ligový pohár - semifinále
Nantes - Auxerre 0:0, na pen. 5:4, postupuje Nantes

Brémy měly problémy v Německém poháru

V devadesáté minutě přišli fotbalisté Fürthu o vedení nad Brémami ve čtvrtfinále Německého poháru, takže senzace se nekonala. Tým s Lukášem Jarolímem a Petrem Rumanem v základní sestavě otočil během dvou minut ve druhém poločase nepříznivý vývoj zápasu a hostující lídr bundesligy měl namále.

Pak ale Francouz Micoud vyrovnal a Chorvat Klasnič dal Werderu naději na zisk double. Hráči Brémy dokázali strhnout vítězství na svou stranu přesto, že od 83. minuty hráli bez vyloučeného Turka Ümita Davaly.

Podobné drama se odehrálo v Mönchengladbachu, který dvakrát prohrával s druholigovým Duisburgem. Borussia ale dokázala vždy vyrovnat - ke druhé brance pomohl hostům bývalý slávista Ašanin, od jehož hlavy se míč odrazil za bezmocného gólmana Stiela po Keidelově trestném kopu.

V 89. minutě si Marič vynutil prodloužení, v němž gól nepadl a v penaltovém rozstřelu byl úspěšnější Mönchengladbach. Jako první se sice trefil český obránce Pavel Drsek, ale Duisburgu to na úspěch nestačilo.

Ve čtvrtfinále skončila pohárová jízda amatérů z Hoffenheimu, i když druholigový Lübeck jim dokázal vstřelit jediný gól.

Německo, Německý pohár - čtvrtfinále
Greuther Fürth - Werder Brémy 2:3, Borussia Mönchengladbach - Duisburg 2:2, 4:3 na penalty, Hoffenheim - VfB Lübeck 0:1.

Reklama

Související témata: