Hlavní obsah

Real Madrid chce přidat do svého týmu hvězd i Rosického

MADRID

Letní přestupové okno je ještě daleko, přesto okolo českého reprezentanta Tomáše Rosického znovu létají zajímavá lasa. To nejnovější údajně přisvištělo ze španělského Realu Madrid. Na špílmachra Dortmundu se ve fotbalové Evropě stála fronta již v zimě, ale přestup ze zadluženého německého klubu se nekonal.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický nejspíše v létě svlékne dres Dortmundu.

Článek

Ve Španělsku je 'Rosa' populárním zbožím, již dříve se o něj zajímala Barcelona, tamní média spekulovala také o zájmu hvězdného Realu. Ten svou nabídku nyní oživil, uvedla agentura SID. "Real Madrid je klub, který vyhledává a pozoruje řadu kandidátů. Že mezi ně Tomáš skutečně patří, to mohu jen potvrdit," prohlásil pro ČTK hráčův agent Pavel Paska.

Rosický, který momentálně marodí se zlomenou rukou, má v klubu ještě čtyři roky platný kontrakt. Ovšem finanční potíže 'vestfálských vos' ho nejspíše nasměrují z bundesligy. "Ano, Dortmund nemá tolik peněz, kolik by potřeboval. Můj přestup bude po sezóně aktuální," nechal se dříve slyšet sparťanský odchovanec.

Pokud by se přestup uskutečnil, Dortmundu by to výrazně pomohlo. Český reprezentant totiž nepatří mezi laciné zboží. Hráč, který před třemi lety přestupoval do Německa za půl miliardy korun, má nyní hodnotu ještě o 300 miliónů vyšší. Alespoň tolik za něj podle různých zpráv nabízel Rus Roman Abramovič z Chelsea.

Zájem ze Španělska Rosického těší. "Rád bych si zahrál za Barcelonu. To pořád platí," řekl před časem. K Realu nyní pro ČTK dodal: "Pokud by to byla pravda, byla by to pro mě obrovská čest." Nehodlá se tím však zabývat. "Myslím hlavně na to, abych se po zranění dostal do formy na závěr ligy a před mistrovstvím Evropy," uvedl dvaatřicetinásobný reprezentant, který za sebou má už devadesát bundesligových startů.

Reklama

Související témata: