Hlavní obsah

Rosický s Barošem volebním trumfem v Realu Madrid

MADRID

Fotbalisty Tomáše Rosického a Milana Baroše chce přivést do Realu Madrid Lorenzo Sanz, pokud bude v neděli zvolen novým předsedou slavného španělského klubu. Bývalý šéf 'Bílého baletu' už se podle německého magazínu Kicker předběžně dohodl s agentem obou hráčů Pavlem Paskou. "Je to hodně žhavá záležitost," řekl Paska Kickeru.

Článek

Nejlepší střelec mistrovství Evropy Baroš by měl z Liverpoolu přijít hned. Rosický, který se netají přáním opustit po nevydařené sezoně Borussii Dortmund, by se v případě Sanzova úspěchu měl v Realu objevit nejpozději v příštím roce. Sanz v něm vidí nástupce současného režiséra hry madridského týmu Zinedina Zidana, kterému bylo v červnu už dvaatřicet let.

Případný přestup obou českých hvězd na San Bernabeu záleží v první řadě na výsledku voleb, v nichž podle zasvěcených nemá Sanz velké šance. "Také musejí jednat s Liverpoolem a Dortmundem," uvedl Paska.

Baroš, který v minulé sezóně nebyl v Liverpoolu spokojen s rolí častého náhradníka, má na Anfield Road smlouvu do roku 2007. Rosický je v Dortmundu vázán ještě o rok déle. V Borussii o Sanzových plánech nemají tušení. "O tom nic nevím," řekl Kickeru manažer klubu Michael Meier.

Sanz usiluje o návrat do funkce, kterou zastával v letech 1995 až 2000. Jeho hlavním soupeřem je současný šéf Realu Florentino Perez, který vytáhl ve volebním boji jiný trumf: slíbil, že nechá zastřešit klubový stadión Santiaga Bernabeua.

Reklama

Související témata: