Hlavní obsah

Zraněný Šlégr možná turnaj nedohraje

PRAHA

Vážné zdravotní problémy trápí před klíčovým úterním utkáním Světového poháru českého hokejového obránce Jiřího Šlégra. Třiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana laboruje s nataženým přitahovačem stehenního svalu a podle oficiální internetové stránky turnaje www.wch2004.com je dokonce možné, že již do dalšího průběhu poháru nezasáhne.

Článek

"Nedá se to vyloučit. Zranění je vážného rozsahu," potvrdil ČTK oprávněnost obav fyzioterapeut Pavel Kolář, do jehož péče se nyní hráč svěřil. "V tuto chvíli se nedá přesně stanovit, zda bude moci ještě v turnaji nastoupit, či nikoliv. Další vyšetření provedeme zítra ráno před odletem mužstva," dodal.

Zranil se po gólu

Šlégr si zranění údajně způsobil v pátečním duelu s Německem krátce poté, co v 25. minutě vstřelil druhý gól domácího celku. Češi nakonec v pražské Sazka Areně zvítězili 7:2 a v tabulce základní skupiny skončili třetí. O jejich čtvrtfinálovém soupeři se rozhodne dnes večer v souboji mezi Finskem a Švédskem a do Helsinek, nebo do Stockholmu pak mužstvo v neděli odcestuje.

Jeden z nejzkušenějších členů defenzivy českého národního týmu, jenž v pátek absolvoval jubilejní stý zápas v reprezentaci, při dnešním dopoledním dobrovolném tréninku odpočíval. "Cítím se lépe než v pátek, ale raději jsem poraněnou oblast šetřil. Snažím se myslet pozitivně, že bych měl kvůli tomu v turnaji skončit, o tom nepřemýšlím," pravil sám hráč.

Pesimismu nechce podléhat ani trenér Vladimír Růžička. "Ještě dnes a zítra ráno absolvuje procedury u Pavla Koláře. Spoléháme na něho a zdaleka nevidíme jako definitivní, že s námi Jirka na čtvrtfinále nepoletí," řekl český kouč.

Reklama