Hlavní obsah

Rooney nemluví, trenér ho hlídá

PRAHA

Udělat rozhovor s hvězdou Manchesteru United Waynem Rooneyem? Nemožné. Podsaditý útočník nekomunikuje. V pondělí po příletu do Prahy nasadil kamenný výraz a ostrými lokty se probíjel k autobusu tak vehementně, až povalil na zem jednoho z lovců autogramů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Rooney utíkal z dosahu žurnalistů i lovců autogramů.

Článek

Mladíček, který v neděli oslaví 19. narozeniny, přestoupil do Manchesteru z Evertonu v srpnu za 27 miliónů liber. V den podpisu smlouvy absolvoval na Old Trafford tiskovou konferenci a od té doby se zástupci médií nepromluvil.

V novém působišti dal jen jediný rozhovor a to ještě klubovému časopisu. Zrodil se v den jeho příchodu a byla v něm spousta věcí z tiskové konference. Šlo spíš jen o běžné fráze, žádné pikantnosti z hráčova soukromí.

Hlídal i Beckhama či Giggse

Trenér Alex Ferguson prohlásil, že si Rooneyho pohlídá a chce mu dát čas na rozkoukání. Tím se rozumí i to, že zatím nebude komunikovat s novináři, aby nebyl pod permanentním tlakem. Takže po jeho úctyhodné nedávné premiéře v Lize mistrů, kdy popravil Fenerbahce třemi góly a na další přihrál, neměl nikdo jedinou větu od hrdiny.

"Když se objeví hráč takového kalibru, musíme ho tomu tlaku uchránit. Zatím se nám to daří, uhlídat Rooneyho nebude v zásadě velký problém. Dělal jsem to stejně s Giggsem, Beckhamem a dalšími," odpověděl včera na dotaz Práva Ferguson.

Sotva Rooney přišel do Manchesteru, bulvární deníky ho propíraly a stále propírají ze všech stran. Je jim celkem jedno, že nemluví. Někteří angličtí novináři stejně s nadsázkou tvrdí, že používá 100 slov a 50 z nich je nepublikovatelných...

Anglický reprezentant, jehož dnes čeká teprve druhý zápas v evropských pohárech, všechno ignoruje. Jinak by se z toho asi zbláznil. Známého rebela už bulvár obvinil z toho, že byl nedávno s klubovými spoluhráči Brownem a Ferdinandem v notně podroušeném stavu v kasinu, a když se snažil jedné z fanynek napsat věnování na kus papíru, připomínalo prý jeho písmo spíš čínské znaky...

Hráč, který nejde v soukromí ani na hřišti pro ránu daleko a alkoholem rozhodně nepohrdne, bude dnes večer chtít ukázat, že je to především pan fotbalista. A o tom zatím nikdo nepochybuje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.