Hlavní obsah

Svěrkoš a Lokvenc pomohli svými góly k remízám

BERLÍN

Nizozemský trenér Dick Advocaat začal své působení v Borussii Mönchengladbach remízou v Mohuči. Pomohl mu k ní český útočník Václav Svěrkoš, který už ve 13. minutě zakončil sólovou akci svým prvním gólem v této sezoně německé fotbalové ligy. Spolu s ním se na hřišti radovali také další čeští hráči Heinz a Ulich, jenže po změně stran Makedonec Noveski vyrovnal.

Článek

Mezi střelce se zapsal také Vratislav Lokvenc. Jeho Bochum prohrávala doma s Kaiserslauternem, ale český útočník se proti svému bývalému klubu vytáhl a vyrovnal. Vedoucí Wolfsburg utrpěl v Norimberku debakl 0:4. Největší zásluhu na tom měl Slovák Marek Mintál, který zaznamenal hattrick a s devíti trefami se vyhoupl do čela tabulky střelců. Hosté už v osmé minutě přišli o vyloučeného Argentince D'Alessandra a od té chvíle to s nimi šlo s kopce.

Bayern Mnichov začal proti Hannoveru skvěle a už ve třetí minutě rozjásal hlediště Peruánec Pizarro. Ještě před přestávkou byl vyloučen tvůrce hry Ballack, ale soupeř početní převahu nevyužil. Naopak v závěru Nizozemec Makaay a další peruánský útočník Guerrero výhru Bayernu pojistili. Obhájce titulu z Brém sahal v Berlíně po třech bodech, k nímž mu otevřel cestu Řek Charisteas, ale Hertha ve druhé minutě nastavení vyrovnala.

Tomáš Rosický vyběhl na trávník necelý týden poté, co mu lékaři z předloktí odstranili drátěnou výztuž, ale Borussii Dortmund před prohrou nezachránil. Obrana Bielefeldu, v níž hraje Petr Gabriel s ochrannou obličejovou maskou, Jana Kollera uhlídala a Jihoafričan Buckley se postaral o to, že dortmundské blýskání na lepší časy mělo krátké trvání. Snahu hostí o vyrovnání podkopalo vyloučení Dána Jensena.

Bundesliga - neúplné 12. kolo:
Mohuč - Mönchengladbach 1:1 (58. Noveski - 13. Svěrkoš)
Bayern Mnichov - Hannover 3:0 (3. Pizarro, 80. Makaay, 90. Guerrero)
Bochum - Kaiserslautern 1:1 (62. Lokvenc - 26. Lembi)
Bielefeld - Dortmund 1:0 (8. Buckley)
Leverkusen - Freiburg 4:1 (48. a 88. Freier, 53. Krzynówek, 89. Voronin - 29. Coulibaly)
Hertha Berlín - Brémy 1:1 (90. Madlung - 80. Charisteas)
Norimberk - Wolfsburg 4:0 (2., 28. a 49. Mintál, 45. Schroth)

Reklama