Hlavní obsah

Drogba nemůže hrát za Galatasaray! Má platnou smlouvu u nás, vzkazují z Šanghaje

Šanghaj
Aktualizováno

Jak je možné, že Didier Drogba podepsal smlouvu s Galatasarayem Istanbul, když má stále platnou smlouvu u nás, diví se v čínském klubu Šen-chua. Fotbalista Pobřeží slonoviny z čínského klubu odešel kvůli porušení podmínek smlouvy ze strany klubu. Hráč si několikrát stěžoval, že mu nechodí výplaty. Vedení čínského celku se hodlá s celou záležitostí obrátit na FIFA.

Foto: Profimedia.cz

Didier Drogba v dresu Šen-chua

Článek

Drogba, který v těchto dnes hraje na mistrovství Afriky, odešel do Šen-chua v červnu loňského roku poté, co s Chelsea vyhrál Ligu mistrů. V Číně podepsal smlouvu na dva a půl roku. Čtyřiatřicetiletého útočníka by v té době asi těžko napadlo, že v Asii vydrží pouze půl sezóny.

Dlouholetý spoluhráč Petra Čecha si stěžoval na problémy s výplatami, které mu nechodily na účet. A nebyl sám, Drogbův spoluhráč Nicolas Anelka, se kterým se potkal už v Chelsea, odešel ze stejných důvodů také. Francouz se do konce sezóny upsal Juventusu.

Jsme v šoku, píší v Číně

Týmu Šen-chua se ale odchod Drogby vůbec nezamlouvá. „Jsme v dokonalém šoku," prohlásil tým na svých webových stránkách. „Drogba je stále hráčem Šanghaje, smlouva mezi klubem a hráčem je stále platná. Fotbalový klub Šen-chua je připravený bránit své zájmy a obrátit se s celou záležitostí na FIFA," stojí v prohlášení.

Drogba podepsal s Galatasarayem smlouvu na rok a půl. Ve zbytku sezóny si vydělá dva milióny eur (přes 51 miliónů korun), v příštím roce bude mít plat dvojnásobný. Útočník může navíc získat velké množství bonusů. Jen za podpis inkasoval 4 milióny eur a za každý zápas, v němž se objeví v sestavě, dostane 15 tisíc eur.

Fotbalistu však láká také účast v Lize mistrů. "Možnost hrát za takový klub se nedala odmítnout. Těším se, že si znovu zahraji Ligu mistrů proti nejlepším evropským týmům," uvedl Drogba. Istanbulský celek se v osmifinále Chamipons League střetne s německým Schalke 04.

Otázkou je, zda se Drogba v sestavě Galatasaraye objeví.

Nařídí FIFA Didieru Drogbovi, aby se vrátil do čínského Šen-chua?
Ano
10,4 %
Ne
89,6 %
Celkem hlasovalo 4164 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.