Hlavní obsah

Galatasaray možná místo potrestaného Terima bude koučovat žena

Istanbul

Fotbalistům Galatasaraye Istanbul bude v devíti zápasech turecké ligy chybět trenér Fatih Terim, který byl potrestán za výpady vůči rozhodčím v utkání s posledním týmem tabulky Mersin Idman Yurdu. Disciplinární komise kvůli útokům na sudí potrestala i jeho asistenty Hasane Sase a Ümita Davalu, kteří si odpykají distanc na dvě respektive jedno utkání.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Fatih Terim, impulzivní kouč fotbalistů Galatasaraye Istanbul.

Článek

V sobotním zápase s Kardemirem Karabükspor možná povede Didiera Drogbu a spol. další asistentka Duygu Erdoganová, která by tím vstoupila do historie turecké ligy. S Erdoganovou zůstal z realizačního týmu Galatasaraye bez trestu ještě trenér brankářů Claudio Taffarel. "V sobotu mohou mužstvo vést," řekl ještě před verdiktem disciplinární komise Terim, který navíc musí zaplatit pokutu 21.000 eur (543.000 korun). Vedení klubu se proti trestům odvolalo.

Lídr turecké ligy i v deseti otočil zápas s Mersinem, za který chytá David Bičík, a vyhrál 3:1. Terima poslal sudí Süleyman Abay už na konci prvního poločasu na tribunu poté, co kouč vztekle reagoval na jeho výrok a mrštil míčem. Po přestávce za podobné jednání putovali za Terimem do ochozů i jeho dva asistenti.

Do kádru Galatasaraye, který má šest kol před koncem v čele čtyřbodový náskok před Fenerbahce, patří i obránce Tomáš Ujfaluši, ale kvůli dlouhodobému zranění kolena nehraje.

Reklama

Související témata: