Hlavní obsah

Liverpool je po výhře nad Norwichem pátý

LONDÝN

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli v 22. kole anglické ligy na hřišti Norwiche 2:1 a posunuli se v tabulce Premier league na páté místo. Vítězství hostům zajistily branky Luise Garcii a Johna Arneho Riiseho ve druhém poločase. Za Liverpool znovu nenastoupil český útočník Milan Baroš, zotavující se ze svalového zranění. Nehrál ani Vladimír Šmicer.

Článek

Na hřišti Norwiche se hrálo v prvním poločase bez branek, oba týmy spoléhaly na obranu. Až v 58. minutě vedla k úspěch spolupráce dvou zahraničních posil Liverpoolu. Norský reprezentant Riise vyslal dlouhou přihrávkou až z vlastní poloviny do šance Španěla Luise Garciu a ten chytrým lobem přehodil domácího brankáře Greena.

O šest minut později se prosadil sám Riise, když volejem zvýšil na 2:0. Dvě minuty před koncem zápasu korigoval stav zápasu na konečných 1:2 Ryan Jarvis, který byl na hřišti teprve deset minut.

Blackburn se dočkal prvního vítězství doma od loňského září. Čtyři minuty před přestávkou se trefil Brett Emerton, jehož poslal do šance David Thompson. Charlton měl vzápětí možnost srovnat, ale Johanssonovu příležitost zneškodnil brankář Brad Friedel.

Anglická liga - 22. kolo:
Norwich - Liverpool 1:2 (88. Jarvis - 58. Luis Garcia, 64. Riise), Blackburn - Charlton 1:0 (41. Emerton), Crystal Palace - Aston Villa 2:0 (33. a 66. z pen. Johnson), West Bromwich - Newcastle 0:0.
Tabulku anglické ligy najdete ZDE

Reklama

Související témata: