Hlavní obsah

Brankář Černý jde na hostování do Tottenhamu

PRAHA

Fotbalový brankář Radek Černý stráví v Tottenhamu Hotspur minimálně rok a půl. Z pražské Slavie tam odchází na osmnáctiměsíční hostování s možností další opce. Výše odstupného pro Slavii nebyla na žádost Tottenhamu zveřejněna, ale podle neoficiálních zpráv se částka pohybuje kolem deseti miliónů korun.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Radek Černý

Článek

Kluby se dohodly dnes krátce po poledni, dlouholetá opora Slavie ještě musí projít zdravotní prohlídkou a pak uzavřít smlouvu s Tottenhamem. Černý se do Londýna vydá spolu se svým manažerem Zdeňkem Nehodou ve čtvrtek. "Ještě je třeba dořešit kontrakt. Nicméně jsem rád, že to takhle dopadlo. Anglická liga je podle mě nejlepší fotbalová soutěž světa. Rád bych tam vydržel i déle než osmnáct měsíců," řekl pro webové stránky Slavie Černý.

Prosadí se Černý v Tottenhamu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Červenobílým tento obchod pomůže v současné finanční tísni. Kvůli dluhům nesmí Slavia z rozhodnutí arbitrážní komise nakupovat hráče ani je získávat na hostování.

"S Radkem jsme měli nepsanou dohodu, že ho v případě atraktivní zahraniční nabídky uvolníme. Je v nejlepším fotbalovém věku, je to pro něj velká šance," řekl generální ředitel Slavie Vladimír Leška s tím, že přestupová práva zůstávají pražskému klubu.

Třicetiletý Černý je odchovancem Slavie, ale než se však stal brankářskou jedničkou v jejím týmu, prošel nejdříve mužstvy Českých Budějovic, Poštorné a Chebu. Poté dělal ještě "dvojku" Janu Stejskalovi a na jaře 1998 se natrvalo zabydlel mezi tyčemi Slavie. V lize má Černý na kontě 197 zápasů a dokonce jeden vstřelený gól v roce 1999 do sítě Jablonce. Třikrát oblékl i reprezentační dres.

V Tottenhamu bude bojovat o místo v sestavě s Angličanem Paulem Robinsonem.

Reklama

Související témata: