Hlavní obsah

Miliardy za Balea? Cena je strašně přemrštěná, Real musí být asi zoufalý, tvrdí Ibrahimović

Praha

Nejdražší fotbalista světa Gareth Bale se blýskl hned při své premiéře v dresu Realu vstřeleným gólem, nicméně rekordní přestupová částka 100 miliónů eur (2,56 miliardy korun), kterou za něj vyinkasoval Tottenham, stále budí velké emoce. Naposledy o transferu promluvil švédský útočník Zlatan Ibrahimović. „Bale bude pod obrovským tlakem, protože cena je strašně přemrštěná. Žádný hráč nemá takovou hodnotu,“ sdělil svůj názor pro britskou BBC.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Zlatan Ibrahimović

Článek

„Baleův přestup je podobný tomu mému do Barcelony, ale jediné v čem se liší je cena a zájem tisku," konstatoval 31letý Švéd. „Když jsem odešel do Španělska, splnil jsem si sen. Stejně jako nyní Bale. Jenže po čase jsem zjistil, že je možná lepší o snech jen snít, než je zažít na vlastní kůži," dodal nejlepší švédský fotbalista současnosti ke svému nevydařenému angažmá v Katalánsku, kam odešel v roce 2009 z Interu Milán za 68 milionů eur (přes 1,7 miliardy korun) a vydržel zde pouze rok.

Ibrahimović, za kterého evropské kluby zaplatili skoro 4 miliardy korun, si myslí, že rekordní suma dostane velšského záložníka pod velký tlak. „Gareth se dostane pod obrovský tlak, protože cena je strašně přemrštěná," řekl bývalý hráč Juventusu či Ajaxu. „Jak zoufalý musí být Real, když za jednoho hráče vysolí takový balík. Žádný hráč nemá takovou hodnotu," pokračoval.

Ibrahimović mohl skončit v Arsenalu, ale nepřesvědčil Wengera

Během své kariéry si Ibrahimović vyzkoušel tři z pěti nejlepších lig v Evropě. Italskou (Juventus, Inter Milán, AC Milán), španělskou (Barcelona) a francouzskou (PSG). Z Německa nikdy nabídku nedostal, ale kluby z Premier League nad ním létali jako supi. Už v devatenácti mohl zamířit do Arsenalu. Dokonce dostal soupravu s číslem 9. Nicméně mu to bylo k ničemu, protože s koučem Kanonýrů Arsènem Wengerem se nedohodl, a tak zamířil do Ajaxu.

K druhému působení na Ostrovech byl blízko v roce 2011, když opouštěl Barcelonu. To o jeho služby měl zájem Manchester City. Švédský forvard však dal přednost milánskému AC, kde už předchozí sezónu hostoval.

„Přesun do Anglie? To už je pro mě pasé," pravil střelec 45 reprezentačních gólů. „Nyní jsem spokojený v Paříži," prozradil na závěr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.