Hlavní obsah

Owen: Angažmá v Realu mě posílilo

PRAHA

Anglický fotbalista Michael Owen už se nezabývá svým případným odchodem z Realu Madrid, o který si nedávno v médiích nepřímo řekl. Bývalému hráči Liverpoolu se vše rozleželo v hlavě a dle jeho mínění je se svým dosavadním působením v Realu spokojen. A to i přesto, že ke spoustě zápasů nastupoval jako náhradník, na což nebyl v minulosti zvyklý.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen v sobotu skóroval proti Severnímu Irsku, rád by to zopakoval i v utkání s Ázerbajdžánem.

Článek

"Pokud bych měl shrnout mé dosavadní působení v Realu, tak myslím, že jsem obstál. Střílel jsem branky, spoluhráči mě respektovali, a fanoušci si mě oblíbili. Sám za sebe si myslím, že jsem prošel dobrou zkouškou," řekl Owen televizní stanici Sky Sports na srazu anglické reprezentace před středečním zápasem kvalifikace s Ázerbajdžánem.

"Myslím, že mám za sebou slušnou část sezóny. Měl jsem dobrý start a vstřelil spoustu branek. Vím, že lidé si říkají, že jsem nehrál ve všech zápasech, ale já odehrál přes 40 utkání a ve více než polovině jsem nastupoval od začátku. Počítám, že na konci sezóny budu mít na kontě přes padesát utkání a to podle mě není špatné," dodal.

Dobré vzpomínky na Baku

Momentálně si Owen zase užívá rodné Anglie, kde se připravuje na zápas kvalifikace mistrovství světa s Ázerbajdžánem. Ten se bude hrát ve středu v Newcastlu a Owen má na poslední vzájemný zápas v říjnu dobré vzpomínky. Tehdy jeho gól v Baku rozhodl o výhře jeho týmu a posílil jeho sebevědomí pro zápasy na klubové úrovni.

"Bylo to pro mě nesmírně důležité, týdny předtím jsem se trápil. Pak ale můj gól rozhodl o vítězství Anglie a do Realu jsem se vracel v dobrém rozpoložení. Pořádně mě to nakoplo, v sedmi dalších zápasech jsem vstřelil za Real sedm branek," vzpomněl Owen na utkání.

Owen si v sobotním utkání se Severním Irskem, které Anglie vyhrála 4:0, připsal už 29. gól v kariéře. Nyní hodlá postoupit na čtvrté místo historických tabulek, na němž s 30 góly figuruje Alan Shearer.

Reklama