Hlavní obsah

Tvrdé tresty za korupci ve slovenském fotbalu platí celosvětově

Nyon

Tvrdé sankce pro čtyři ze šesti hráčů potrestaných v korupční kauze ve slovenském fotbalu mají ode úterka celosvětovou platnost. V případě Tomáše Hubera, Ivana Hodúra, Mariána Dirnbacha a Michala Diana o tom rozhodla mezinárodní federace FIFA. Slovenská disciplinárka v prosinci vynesla za ovlivňování zápasů v nejvyšší domácí soutěži tresty zákazu činnosti na 14 až 25 let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tvrdé sankce pro čtyři potrestané v korupční kauze ve slovenském fotbalu mají celosvětovou platnost.

Článek

Nejvyšší distanc na 25 let tehdy dostali Ivan Žiga s Dirnbachem, kteří byli označeni za organizátory korupční činnosti. Osmnáctileté tresty za zmanipulování čtyř utkání aktuální sezóny dostali bývalý hráč Jablonce a Sparty Huber a jeho dva spoluhráči z Dunajské Stredy Marek Božoň a Dian, jenž v minulosti hrál v české lize za Bohemians 1905. Další hráč Dunajské Stredy a bývalý slovenský reprezentant Hodúr, který má za sebou angažmá v Liberci a Mladé Boleslavi, nesmí ve fotbale působit 14 let.

Čech Huber, Hodúr a Dirnbach se proti verdiktu disciplinární komise ani neodvolali, Dianovo odvolání bylo v polovině ledna zamítnuto. FIFA nyní rozšířila platnost jejich trestu na celý svět. Odvolací řízení se zbývajícími dvěma bylo na Slovensku odročeno na neurčito.

Reklama

Související témata: