Hlavní obsah

Ferguson by jako svého nástupce rád viděl Keanea

MANCHESTER

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson už přemýšlí o svém nástupci a rád by jednou viděl ve funkci kouče současného kapitána týmu Roye Keanea. Ne ale od příští sezóny, Ferguson je připraven vést Manchester i nadále. Ačkoliv jeho svěřenci vypadli v osmifinále Ligy mistrů a v domácí soutěži jsou zatím třetí, což by jim nestačilo na přímý postup do prestižní evropské soutěže.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

"Budu na lavičce příští rok pokračovat, mám na to smlouvu," řekl deníku Sun Ferguson, jenž má kontrakt podepsaný do konce příští sezóny. Vystřídat by ho jednou měl třiatřicetiletý irský záložník, jenž pod jeho vedením hraje od roku 1993. "Až jednou odejdu, rád bych jako svého nástupce viděl Roye Keanea. Je vůdcem na trávníku a mohl by být stejným vůdcem i z lavičky," vysvětlil Ferguson.

Z úspěchů Mourinha si hlavu neláme

Trenér, který velkoklub z Manchesteru vede již od roku 1986, si nedělá velkou hlavu z úspěchů Portugalce Josého Mourinha na lavičce Chelsea.

"Říká se, že Mourinho je jednička, ale ve třiašedesáti už nežárlím na své konkurenty ani na jejich úspěchy. Navíc moje práce je úplně jiná než jeho. Já jsem rovněž manažer, nikoliv jenom kouč," řekl na adresu trenéra, který má během své první sezóny u Chelsea blízko k zisku anglického titulu a v Lize mistrů postoupil už do semifinále.

Zkušený trenér se pozastavil nad chováním svého svěřence Garyho Nevillea, který ve středečním zápase s Evertonem dostal červenou kartu za kopnutí balonu do tábora domácích fanoušků.

"Nemůžete úmyslně nakopnout balon do diváků a Gary by to měl vědět. Zastrašování ze strany fanoušků není dnes ničím neobvyklým, je toho spousta," rozčiloval se Ferguson v reakci na utkání, které Manchester prohrál 0:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.