Hlavní obsah

Rusové si vyhlédli české fotbalové talenty Kadeřábka s Kalasem a lákají je do Moskvy

Moskva/Praha

Hned o dva mladé české fotbalisty má eminentní zájem ruský celek CSKA Moskva. Podle informací, jež se objevily v ruském tisku, by klubové vedení chtělo v létě angažovat dvacetiletého Tomáše Kalase působícího nyní v londýnské Chelsea, a společně s ním o rok staršího Pavla Kadeřábka z pražské Sparty. „Neočekáváte přece, že budu naše přestupové záměry prozrazovat, když nás čeká ještě spousta mravenčí práce, abychom zamýšlené transfery dotáhli do konce?!“ reagoval na tyto informace generální ředitel CSKA Roman Babajev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Kalas s přítelkyní během vyhlášení ankety Fotbalista roku.

Článek

Eminentní zájem mají Rusové hlavně o Kalase, protože hledají perspektivní náhradu za čtyřiatřicetiletého Sergeje Ignaševiče.

Vymění Londýn za Moskvu?

„Věk se zastavit nedá, a aby si CSKA udrželo výkonnost, musí na jeho místo přivést náhradu. Není to ale snadné, protože Ignaševič je stále nepostradatelný jak pro klub, tak i pro reprezentaci. V ruském fotbale jsme odpovídající náhradu nenašli, takže angažování zahraničního fotbalisty se v tuto chvíli jeví jako nejreálnější," prozradil reportérům listu Izvestija bývalý útočník CSKA Valerij Masalatin.

Otázkou ovšem je, zda by Tomáš Kalas byl ochoten vyměnit Londýn za Moskvu. V Chelsea sice ani v této sezóně nehraje a trenér José Mourinho ho pustil na trávník jen na pár závěrečných sekund v posledním utkání Ligy mistrů proti Galatasarayi, nicméně mladý český reprezentant se nechal slyšet, že v případě odchodu z Chelsea by preferoval západoevropský klub.

Ostatně, před návratem do Chelsea hostoval dvě sezóny v nizozemském Arnhemu, v létě o něho projevovala zájem Borussia Dortmund i jiné kluby.

„Potřebuji pravidelně hrát, prokázat své fotbalové kvality a progres, který jsem udělal, což se v Chelsea moc reálně nejeví," přiznal ostatně několikrát Kalas.

Z Kadeřábka se stala opora

U Pavla Kadeřábka, jehož cenu odhadují Rusové na 1,5 miliónu eur, všechno závisí na postoji Sparty. Ta sice koupila na kraj obrany z bratislavského Slovanu Lukáše Pauscheka, jenže Kadeřábek ho svými výkony trumfl a řekl si o pravidelné místo v letenské sestavě. V této sezóně odehrál všech 21 zápasů, dal jeden gól, připsal si osm asistencí a vypracoval se v oporu týmu.

Reprezentační kouč Pavel Vrba se o něm navíc zmiňoval jako o jednom z potenciálních adeptů říkajících si o vyzkoušení v áčku. „Patří sice do Dovalilovy jedenadvacítky, ale je jedním z těch, o němž budu uvažovat," připustil Vrba.

Snad jen přítelkyně by ráda...

„Transferové období je ještě daleko, takže nemá smysl podobné spekulace komentovat," reagoval na informace z Moskvy Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group, která Kalase i Kadeřábka zastupuje.

„Seznam vyhlédnutých akvizic a náš zájem je jedna věc, další jednání pak druhá. Za všemi přestupy se skrývá spousta mravenčí práce. A hlavně finanční představy obou stran," poznamenal i generální ředitel CSKA Roman Babajev.

Takže možná by z Moskvy byla nakonec nejvíc nadšená Kadeřábkova přítelkyně modelka Tereza Chlebovská. Česká miss 2012 si nedávno postěžovala, že vzhledem k pracovnímu vytížení na sebe nemají s Pavlem mnoho času. V Moskvě, která je už řadu evropským centrem módy, by určitě našla možnosti k uplatnění a navíc by byli spolu.

Reklama

Související témata: