Hlavní obsah

Hrubián Szarka se omluvil, ale popřel úmysl zlomit soupeři nohu. Kóňa řeší, co dál

Senica

Oběť hrozivého zákroku z víkendového zápasu slovenské ligy Tomáš Kóňa ze Senice se dočkal omluvy od faulujícího Ákose Szarky. Útočník Dunajské Stredy, který se loni v létě objevil na testech v Baníku Ostrava, ale prohlásil, že nešlo z jeho strany o úmysl, jak ho obvinil český trenér Senice Pavel Hapal. Kóna však na viníkovu omluvu neodpověděl a zvažuje, že na Szarku podá trestní oznámení.

Faul Ákose Szarky na Tomáše Kóňu

 
Článek

„Stále mám ten okamžik před očima. Tomášovi jsem nechtěl ublížit, ale stalo se, a už to nevrátím. Chtěl bych se omluvit jemu i celé Senici. Velmi mě to mrzí," citoval web corgonliga.sk omluvu třiadvacetiletého útočníka, který ještě před svým brutálním faulem dvakrát skóroval a podílel se tak na konečné remíze 3:3.

Kóňa na zákrok nebyl připravený. „Vůbec jsem protihráče neviděl. Nevěděl jsem o něm. Až jsem najednou ucítil obrovskou bolest a ocitl se na trávníku. Od té chvíle si toho moc nepamatuju. Zatím jsem neměl ani chuť se na zákrok podívat na videu. Asi ji ani mít nebudu. Možná později. Teď se mi na to vzpomínat nechce," prohlásil pro klubový web.

Někdejší fotbalista Sparty, kde působil v letech 2006 až 2011, byl odvezen přímo z hřiště do nemocnice a v neděli absolvoval operaci. „Noha mě bolí, ale vypadá to, že to dopadlo dobře, jsem s tím spokojený. Realita ale není příjemná. Délka léčby se těžko odhaduje, uvidíme, jak se bude rána hojit. Podle lékařů je to individuální. Pokud půjde vše hladce, objevím se na hřišti nejdřív koncem tohoto roku," vyhlížel návrat v rozhovoru pro server pravda.sk pětinásobný slovenský reprezentant.

Na omluvu Kóňa neodepsal

Rodákovi z Nitry prý v neděli přišla od Szarky omluvná textová zpráva. „Poslal mi v neděli smsku. Napsal, že je mu to líto, že to nebyl úmysl. Ti, co to viděli víckrát, mají jiný názor," říkal útočník Dunajské Stredy, který na omluvu nijak nereagoval. „Neodepsal jsem mu. Za prvé jsem měl jiné starosti a za druhé nevím, jak jeho omluvu přijmout. Všechno je příliš čerstvé a emotivní," dodal.

Třicetiletý fotbalista měl v posledních dnech plnou hlavu starostí, jak se co nejrychleji uzdravit, nepřemýšlel proto, zda bude proti Szarkovi podnikat právní kroky. „Další postup si musím promyslet," prohlásil.

Žalobu zvažuje i Senica, která minimálně do konce roku přišla o jednoho ze svých hráčů. „Z našeho pohledu v tom byl jasný úmysl. Takové věci nejen do fotbalu, ale i do sportu a života vůbec nepatří," řekl pro stránky Senice prezident klubu Viktor Blažek.

Zákrok svého svěřence odsoudilo i vedení Dunajské Stredy. „Omlouváme se hráči Senice Tomáši Kóňovi za nepřiměřený zákrok Ákose Szarky během sobotního zápasu. I přes skutečnost, že náš hráč podle vlastních slov nešel do souboje s úmyslem zranit protihráče, zákroky tohoto charakteru bez ohledu na dobrý úmysl jednoznačně nepatří na hřiště," stojí v klubovém prohlášení.

Kdybyste byli v kůži Tomáše Kóni, podali byste na Ákose Szarku žalobu?
Ano
92,5 %
Ne
7,5 %
Celkem hlasovalo 3560 čtenářů.

Reklama

Související témata: