Hlavní obsah

Chelsea nechystá v létě velké nákupy

LONDÝN

Fotbalová Chelsea nehodlá v létě zamíchat přestupovým trhem, nechystá prý velké nákupy ani dramatické odchody. Alespoň to tvrdí kouč anglických mistrů José Mourinho, jenž si pochvaluje, že většina kádru včetně Petra Čecha a Jiřího Jarošíka má platné smlouvy a v týmu zůstane i pro příští sezónu.

Článek

"Nemám z toho vůbec strach, protože naši hráči chtějí zůstat pohromadě. Je to jen v našich rukou," prohlásil Mourinho, jenž dovedl Chelsea k titulu po padesáti letech a navíc získal s londýnským klubem Ligový pohár.

Portugalský kouč přivítá své svěřence na prvním tréninku 6. července a nepředpokládá, že by se sešel s mnoha novými tvářemi. Jednou nich by ale přece jenom mohl být Asier Del Horno z Athletiku Bilbao, jenž by měl na levé straně obrany vyplnit mezeru po Waynu Bridgeovi. Ten nestihne začátek příštího ročníku kvůli zlomenému kotníku.

Možná odejdou Parker a Kežman

Případné odchody by se měly týkat pouze těch hráčů, kteří se na Stamford Bridge za Mourinhovy éry příliš neprosadili. Jedním z nich by mohl být Scott Parker, který měl zlomenou nohu, navíc na jeho místě hraje Francouz Claude Makelele.

"Makelele je na té pozici prostě nepřekonatelný. Scotta chápu. Když bude chtít být trpělivý, bude to pro Chelsea fantastická zpráva. Pokud ne, budeme uvažovat o hostování nebo o jeho prodeji," uvedl Mourinho. Jeho tým možná opustí i srbský kanonýr Mateja Kežman, jenž také nebyl spokojený se svým vytížením během první sezóny v Londýně.

Anglický tým, který vlastní ruský miliardář Roman Abramovič, má za sebou rok plný nákupů. Vedle gólmana Čecha a Kežmana přišli v létě do Chelsea také Nizozemec Arjen Robben, kvarteto Mourinhových krajanů z Portugalska či Didier Drogba. V zimě pak přestoupil z CSKA Moskva i Jarošík.

Reklama

Související témata: