Hlavní obsah

Mourinho a Ferguson společně proti Arsenalu

LONDÝN

Trenér mistrovské Chelsea José Mourinho se ve svém sporu s anglickou Fotbalovou asociací (FA) dočkal nečekaně zastání od kouče konkurenčního Manchesteru United Alexe Fergusona. Portugalec naposledy funkcionáře popudil prohlášením, že FA neustále protežuje Arsenal, především při vytváření programu nového ročníku.

Foto: REUTERS

Thierry Henry je novým kapitánem Arsenalu?

Článek

Ferguson uvedl, že si na stejný problém stěžuje bez úspěchu už sedm let. "Mimochodem, má pravdu. Když se podíváte na program, jaký má Arsenal po zápasech evropských pohárů - takhle to je už roky," řekl respektovaný trenér. "Trvalo mu jen rok, než si toho všiml. Já si na to stěžuji už sedm let a nikdo mě neposlouchal. Teď možná budou věnovat více pozornosti Mourinhovi," dodal.

Mourinho na začátku tohoto týdne kritizoval mimo jiné právě program po zápasech Ligy mistrů.

"Po prvních pěti zápasech Ligy mistrů budeme hrát v Premier League vždy na hřišti soupeřů, zatímco Arsenal vždycky doma," řekl kouč, mezi jehož svěřence patří i Petr Čech a Jiří Jarošík.

Tvrdí, že za výhodami Arsenalu stojí David Dein. Místopředseda klubu, jenž je zároveň ve výkonném výboru FA, prý navíc asociaci štve proti Chelsea. Tato prohlášení Ferguson nechtěl komentovat.

Předchozí konflikt s disciplinárním řádem měl Mourinho poté, co si Arsenal stěžoval, že Chelsea a její trenér nedovoleně kontaktovali obránce Ashleyho Colea. Portugalský kouč dostal rekordní pokutu 200 tisíc liber a klub ještě o 100 tisíc vyšší.

Reklama