Hlavní obsah

O Baroše stojí městský konkurent Liverpoolu Everton

LIVERPOOL (Británie)

Dalším zájemcem o služby českého fotbalového reprezentanta Milana Baroše z Liverpoolu je městský konkurent Everton. Uvádí to úterní anglický tisk. Podle něj se pozornost trenéra Davida Moyese stočila k Barošovi poté, co se mu nepodařilo získat útočníka Crystal Palace Andyho Johnsona.

Článek

Ten podepsal se svým klubem novou pětiletou smlouvu. Everton za střelce 21 branek z loňského ročníku nabízel šest milionů liber, ale vedení Palace požadovalo o čtyři víc, což se Moyesovi zdálo příliš. "Deset milionů za hráče, který své kvality ukázal jen v jedné sezoně, je přemrštěná cena," řekl Moyes.

Za Baroše požaduje Liverpool devět milionů eur, což v pondělí definitivně odmítlo zaplatit bundesligové Schalke 04. V možnostech Evertonu taková suma prý je, přestup by však mohl ztroskotat na tom, že mezi kluby panuje obrovská rivalita. Dá se předpokládat, že Liverpool nebude chtít Everton posilovat.

Zvlášť, když v minulém ročníku Premier League skončil konkurenční klub v tabulce o příčku výše, čímž si zajistil start v třetím předkole Ligy mistrů. V něm se 10. srpna střetne se španělským Betisem Sevilla. Liverpool startuje v prestižní soutěži jen díky výjimce UEFA.

O Barošově odchodu z Liverpoolu se dlouho spekuluje, klub má v útoku přetlak hráčů. Kouč Rafael Benítez jej dosud nenasadil do zápasů prvního a druhého předkola Ligy mistrů, aby nesrazil jeho cenu na přestupovém trhu, protože pak by za jiný klub už nemohl v soutěži nastoupit. Hráčův manažer Pavel Paska v minulých dnech řekl, že má pro Baroše několik konkrétních nabídek včetně od dalšího anglického týmu Aston Villa.

Reklama

Související témata: