Hlavní obsah

Everton shání rychle peníze na Baroše

PRAHA

Fotbaloví manažeři Evertonu mají momentálně plné ruce práce. Shání totiž potřebné finance na přestup Milana Baroše z mětského rivala FC Liverpool. Ten za českého útočníka požaduje sedm miliónů liber, což Everton momentálně není schopen akceptovat. Musí ale jednat rychle, jelikož by rád Baroše použil v předkole Ligy mistrů. A soupiska musí být nahlášena do čtvrteční půlnoci.

Článek

O Ligu mistrů bude Everton bojovat v úterním třetím předkole proti španělskému Villarrealu. Uzávěrka soupisek je přitom do čtvrteční půlnoci. Everton tak má na přestup Baroše už jen pár hodin.

Everton potvrdil zájem o 23letého českého útočníka v úterý a nabídl Liverpoolu šest miliónů liber. Ten ale požaduje ještě o jeden milión více. To by pro Everton znamenalo prolomit rekordní bariéru za přestupy v historii klubu. Dosud nejvíce stál Everton příchod Jamese Beattieho, za kterého v lednu zaplatil Southamptonu 6,5 miliónu liber.

Právě Beattie by tak byl konkurentem Baroše v útoku při jeho eventuálním přestupu do Evertonu. Samotný Beattie se však o místo nebojí. "Je to špičkový útočník, český reprezentant, který hrál výborně na mistrovství Evropy. Pokud se s ním Everton dohodne, bude vítán. Uvidíme, co se stane," řekl 27letý Beattie.

Baroš není jedinou vytipovanou posilou Evertonu, v hledáčku šéfa klubu z Goodison Parku Davida Moyese je například i záložník Interu Andy van der Meyde. Everton by ale chtěl získat velké jméno do útoku poté, co nevyšly námluvy s Andy Johnsonem, jenž dal nakonec přednost Crystal Palace.

Reklama

Související témata: