Hlavní obsah

Supertalent Černý se v Ajaxu dočkal nové vylepšené smlouvy

Amsterdam

Jeden z nejnadějnějších mladých fotbalistů Václav Černý prodloužil smlouvu v nizozemském Ajaxu Amsterdam. Rodák z Příbrami se ve slavném týmu dočkal výrazného vylepšení kontraktu, který nově platí až do poloviny roku 2018. Ajax o tom informoval na svých webových stránkách, informaci potvrdil také hráčův agent David Nehoda.

Foto: ajax.nl

Vedoucí mládeže v Ajaxu Wima Jonk a Václav Černý (vpravo) po podpisu nové smlouvy.

Článek

Parádní gól Václava Černého proti Barceloně.

Černého si v prestižním týmu vychvalují a věří, že v budoucnosti z něj vyroste hráč světového kalibru. Sedmnáctiletý ofenzivní záložník či křídelník nyní působí v juniorce Ajaxu a v tuzemsku nedávno podruhé za sebou získal cenu pro Talent roku.

„Je to pro mě velký den. Jsem nesmírně šťastný, věřím si a doufám, že juniorce pomohu zvítězit v Lize mistrů. Mým snem je samozřejmě zahrát si v Amsterdam aréně za první tým," svěřil se Černý po podpisu vylepšené smlouvy.

Černého talent při své návštěvě v Praze před dvěma týdny vychvaloval také sportovní ředitel Ajaxu Marc Overmars. „Stačily mi dvě minuty, abych pochopil, jaký má talent. To poznáte na první pohled," prohlásil Overmars. Černý patří do kádru reprezentační devatenáctky, ale má šanci startovat i na domácím ME hráčů do 21 let, které se hraje v létě v Praze a Olomouci a Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata: