Hlavní obsah

Soupeř Liberce musí kvůli fanouškům pro ligu zavřít část stadiónu

Marseille

Fotbalový Olympique Marseille, který ve čtvrtek hostí ve skupině Evropské ligy Liberec, musí pro následující zápas francouzské ligy uzavřít část svého stadiónu Vélodrome. Důvodem jsou výtržnosti diváků při nedělním šlágru s Lyonem (1:1).

Foto: Philippe Laurenson, Reuters

Policejní zásah při utkání Marseille - Lyon.

Článek

Severní a jižní tribuna stadiónu, kde bývají radikální fanoušci Marseille, budou uzavřeny minimálně v nedělním utkání Ligue 1 proti Angers. Zatím jde o provizorní trest od disciplinární komise, konečné rozhodnutí padne 15. října.

Fanoušci v duelu s Lyonem na hřiště házeli nejrůznější předměty včetně skleněných lahví a domácí útočník Michy Batshuayi byl zasažen světlicí. Rozhodčí po hodině hry zápas přerušil a hráče asi na 25 minut poslal do kabin. Mezitím museli na stadionu zasahovat těžkooděnci.

"Ultras" Marseille také ve Francii způsobili rozhořčení, když v ochozech vystavili oběšenou figurínu svého bývalého záložníka Mathieuho Valbueny, který nastoupil za Lyon a při každém doteku míče se na něj z tribun bučelo a pískalo.

Fotbalistům Marseille nevyšel vstup do ligové sezony, v sedmi kolech získali jen osm bodů a jsou až na dvanáctém místě tabulky. S Libercem se Olympique utká ve čtvrtek od 21:05.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.